| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 14:58 Заглавие: |
|
|
Все си мисля, че в конкретния случай дъмпа няма никакво отношение към дистанционното.
Та, не знам дали нещата ще се решат само с дъмпа.
А за да се влезе в сервиз и да се напудри неговия оригинален трябва да се чува с дистанционното.
Какви все пак са нивата на импулсите които пишеш, че виждаш по IR входа?
Edit: Имаш един в атача. _________________ RemoteControls |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 15:03 Заглавие: Re: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| plamen353 написа: | | С осциалскопа проверих на 1 краче на процесора има импулси от дистанционното |
| Цитат: | | Да действително българския аналог е FRC 4088 , но и с него не работи . Вероятно да има проблем с IR приемника |
Това как да го разбирам? _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
plamen353 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 15:06 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| Нивото на импулсите е доста низко бих казал 0,6V . Проблема ми се струва че ще излезе в IR приемника . Измерил съм ги на 1 краче на проц. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 15:10 Заглавие: Re: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| plamen353 написа: | | Нивото на импулсите е доста низко бих казал 0,6V . .... |
А на мен ми се струва, че ти е пробит IR входа на процесора.
За да провериш:
- разкачи изхода на приемника и виж при това положение какво е нивото на изхода му
- какво е нивото на входа на процесора при откачен приемник
- какво е съпротивлението към маса на входа на процесора (при изключен телевизор). _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 15:23 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
При разкачен приемник на 1краче имам 4,95V
При закачен приемник имам 4.86V
Съпротивлението към корпус е 700 ома
Само да вмъкна гледайки платката виждам че най вероятно вече е подменян или презпояван ако не греша примника . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 15:41 Заглавие: Re: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| plamen353 написа: | | ...При закачен приемник имам 4.86V.... |
| Цитат: | | Нивото на импулсите е доста низко бих казал 0,6V |
Нещо почвам да не схващам
Тези 0.6V как да си ги преставям ?
Това размах ли е или имаш нещо друго впредвид?
Около 5-те волта или около нулата ?
Можеш ли да качиш картинка от екрана на осцилоспопа?
Тези 700 ома на какъв обхват са мерени и с какъв уред?
Не си написал и какво има на изхода на приемника когато той е вдигнат във въздуха?
Като ниво измерено с волтметър и какъв е размаха на импулсите (с осцилоскоп) при облъчването му с дистанционното? _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 16:09 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
Извини ме ако съм те объркал. Затова карам по реда :
1. 0,6V става на въпрос за размах на импулси на 1 краче на проц. кагато дистанционното е облъчено .
2. 4,96V е когато е откачен куплонга на IR приемника и е измерено на 1 краче на проц.
3. 4.85V е напрегение измерено при вкл. куплонг на IR приемника без облъчване .
4. За всеки случай уреда го вкл. за измерване на диод и в двете посоки е 700 ома .
5 При откачен край (изход) IR примника импулсите са отново 0,6V размах .
6. За съжаление снимка немога да изпратя ,нямам с какво да го снимам .
7 4.70V e напрежение измерено на 1 краче на проц, при облъчване с дистанционно . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 17:04 Заглавие: |
|
|
Не разбрах - осцилоскоп имаш ли или мериш размах на импулси с някакъв цифров уред?
На входа (и на изхода на приемника) на процесора трябва да виждаш нещо такова (не е точно за случая, а само за ориентация):
Как са измерени тези 0.6V размах ?
С какво
Май влязох в някакъв филм  _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 17:15 Заглавие: TV KTN шаси KD-065A стои като блокирало |
|
|
| 0,6V е размаха на импулсите измерени с осциалоскоп на 1 краче на проц. при облъчване с дистанционното . А всичко друго съм го мерил с цифров уред . Да на 1 краче на проц . има нещо пододно както го посочваш но според мен размаха е много нисък . Искам да попитам дали имаш схема за да видя какъв е този приемник . Аз си изтеглих една от файлообменника но там не е посочен точната му модификация . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2011 17:29 Заглавие: |
|
|
Т.е. при излъчване виждаш импулси с размах 0.6V от Vcc "надолу"?
Нещо такова ли искаш да кажеш, че виждаш?
Какво виждаш на при откачен изходен крак на самия фотоприемник?
Същото ли е?
След като има съмнения дали приемника е този който е бил, добре е да се увериш, че не са му объркани краката (примерно изхода и захранване - има приемници с ралично раположение). _________________ RemoteControls |
|
|
 |
|