| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Staho Гост
|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2004 10:56 Заглавие: Problem |
|
|
| Здравеите направих една схема на импулсно захранване за мощен автомобилен усилвател от сп.Млад Конструктор схемата работи добри но като е свържа с изхода на касетофона в колата започва да се възбужда много силно музиката изобщо не се чува.Разделих им захранванията т.е. касетофона от един акумулатор а DCDC конвертора с друг и работи както трябва.Интересува ме и ми е проблем да го оправя знае ли някои какво трябва да се направи по свързването на схемата Благодаря ви предварително и приятен ден ви желая |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 21, 2004 18:49 Заглавие: |
|
|
| Имаш ли голям електролит на входа на захранването 12В ,ако не постави,екранирай всичко и си виж кабелите дане са с влошени връзки и бушоните. |
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 23, 2004 8:28 Заглавие: re |
|
|
| Dane bi da e ot tova che usilvatelia se zahranva s 43V ednopoliarno a kasetofona ednovremenno i sys DCDC-to i ot tam da idva vsichko po tochno kato im razdelia pliusovete na zahranvaneto togava se opravia. A za ekranirane ne e zashtoto to e oshta na probi i izpitania ne e sybrano v kutia ili neshto takova t.e. otdalecheni sa edin ot drug |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 26, 2004 12:29 Заглавие: |
|
|
| Раздели входа на усилвателя от изхода на касетофона галванично т.е. с разделителен трансформатор . По-скъпите автоусилватели са с диференциални входове и тези проблеми са много по-малко . Имам фабрични схеми на JBL и там е така . Ако нямаш разделителен звуков траф за проба може да използваш от телефон или тел. модем ( но ще имаш загуби при ниски честоти ) . УСПЕХ . |
|
|
 |
miro_m Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 27, 2004 17:39 Заглавие: |
|
|
| Захранването за усилватела двуполярно ли е защото в такъв случаи е възможно когато подадеш сигнала към усилвателя масата на касетофона да се явява минусовото напрежение за усилвателя а не неговата маса прати ми схемата че и аз търся такава и като я разгледам ще ти пратя по компетентен отговор |
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 14, 2004 8:59 Заглавие: re |
|
|
| НЕ и усилвателя и захранването са еднополярни и касетофона също |
|
|
 |
smokee Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 20:19 Заглавие: |
|
|
| Сигурен ли си в изправността на схемата на усилвателя и винаги ли е имало тоя проблем или се е появил скоро ? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 20:51 Заглавие: |
|
|
| smokee, не е лошо да поглеждаш и датата на последното съобщение когато отговаряш. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 23, 2004 21:02 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | smokee, не е лошо да поглеждаш и датата на последното съобщение когато отговаряш. |
 |
|
|
 |
|