| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2011 17:05 Заглавие: Хард диск- "скриване"на лоши сектори??? |
|
|
Здравейте,имам един хард с много лоши сектори,и като казвам с много -наистина е с много.Харда е Хитачи -250ГБ.Опитвах с всякакви програми за регенерира и други щуротии,формат на ниско ниво и каквото още се сетите,но резултат НУЛА.От една седмица го такъркам с всичко което намерих в нета и форумите като програми-ХДД регенератори , Hiren's Boot CD няколко версии,софт от сайта на производителя....
Въпросът ми е следния:Има ли програма с която да се скрият лошите сектори,като естествено се намали обема на харда?
Лошите сектори са в няколко зони като между лошите зони има участъци с немалко обем с изправни сектори.Ако го разделя след последния лош участък,ще остане горе-долу половината.Затова ми се ще да "скрия" проблемните сектори че да се ползва годните участаци.
В софта от производителя има една функция за промяна на обема на хард диска ,но не ми е позната и не посмях да пипам...
И да уточня че харда няма да го ползвам на компютър и няма да се слага операционна система,а като външен диск -да сложа някой друг филм да гледам на ТВ-то и някаи други файла неценни.
Извинявам се че бях толкова подробен... _________________ няма начин да няма начин |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2011 17:20 Заглавие: |
|
|
| А HDD Regenerator преминава ли през всички сектори или спира и опита ли наистина регенериращата опция на програмата, защото един 80Gb се "регенерира" при мен един месец.... По принцип, ако преминава, независимо лошите сектори, можеш да го ползваш като флашка. Желателно е да го форматираш на FAT32. Естесвено е възможно и да си отцепиш здрав партишън, като остналата част оставиш в неформатиран вид. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 01, 2011 17:31 Заглавие: |
|
|
За мен няма смисъл от ползване на такъв хард. Във всеки момент може да се увеличат лошите и да има загуба на информация. По принцип стандартният формат маркира лошите сектори като такива и те не се използват. Никак не е желателно такъв голям хард на FAT32. Карай на NTFS. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2011 11:04 Заглавие: |
|
|
Имам същия диск със същия проблем. При всяко следващо пускане лошите сектори се увеличават. Не си губи времето с него! _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2011 15:50 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Имам същия диск със същия проблем. ... |
И аз имах подобни съмнения.
Ще го дялна ни половина и така ще го карам докато издъхне окончателно. _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2011 19:59 Заглавие: |
|
|
Що не го направиш по начина показан на снимката? Виждаш в кои области има проблеми и ги махаш. Какво пречи да разделиш диска на много? Скоро го правих на един диск. Почва да си работи бързо и без проблеми. Колко ще кара - не знам.
Увеличить фото »» _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2011 20:17 Заглавие: |
|
|
Това е преливане от пусто в празно.Ще се съхранява(важна) информация на частично повреден диск?Води само до проблеми-както за клиента,така и за сервиза. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2011 20:38 Заглавие: |
|
|
Това съм го правил само върху дискове за собствена употреба. Чат-пат ми се налага да ползвам WIN98. Диска от 4GB, от който направих примерна снимка, е от лаптоп дето ми върши работа. Така че той си преценява. И не смея да съхранявам важна информация на такова устройство! _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2011 17:42 Заглавие: |
|
|
| Моите дискове си ги следя от дълго време със S.M.A.R.T програма, Каже ли ми че започват проблеми с диска, спасявам си каквото ми трябва и на боклука. Сигурно е ,че ако диска не преминава всички тестове, и параметрите паднат под минимума определен от производителя, независимо колкото и добре да изглежда да работи , си отива, въпрос на време и похабени нерви от този момент натам. |
|
|
 |
|