| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
MapTuuu Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2011 16:56 Заглавие: Въпрос относно транзистори за мотор на парно. |
|
|
| Имам следния въпрос имам пробил транзистор IRFP064N и в момента няма откаде да намеря същият,под ръка имам IRFP044.Може ли да ги заменя или 044 е по слаб и няма да издържи на натоварването?Транзисторите са залепени за платката която управлява безчетков мотор за парно на кола. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2011 17:26 Заглавие: Re: Въпрос относно транзистори. |
|
|
| MapTuuu написа: | | ...Може ли да ги заменя или 044 е по слаб и няма да издържи на натоварването? |
Зависи от това къде стои.
IRFP064N
IRFP044
Преценявай. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2011 18:12 Заглавие: .... |
|
|
| Сложи си оригиналния транзистор но преди това си провери филтъра на купето -ако не е сменян скоро и е черен от гняс новия транзистор ще покара малко но и той ще даде фира . Също е добре да пуснеш принудително 12волта към мотора и да го видиш как ще върти ,профилактично преглед и смазване на втулките . |
|
|
 |
MapTuuu Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2011 20:32 Заглавие: |
|
|
Еми накрая реших да си взема направо 4 нови транзистора като оригиналните ще ги сменя и се надявам да тръгне че много студено в колата мерси за инфото  |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 03, 2011 21:01 Заглавие: Re: .... |
|
|
| chavdar68 написа: | | Също е добре да пуснеш принудително 12волта към мотора и да го видиш как ще върти |
Е как ще стане тая работа?Човека е написал,че е безчетков двигател.Т.Е.иска променливо напрежение. _________________ [email protected] |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 9:39 Заглавие: ..... |
|
|
Човека може да си пише много работи , това умишлено го пропуснах да го коментирам....
Така се получава като се пуска инфо -на час по лъжичка .....
Щото пък аз съм ремонтирал блок с един транзистор 064 и двигателя си беше "четков".
Последната промяна е направена от chavdar68 на Нед Дек 04, 2011 14:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 12:19 Заглавие: |
|
|
Ако MapTuuu беше писал за каква кола става въпрос, нямаше да има излишни постове
На Рено Лагуна двигателя на парното е "безчетков" - също като компютърните "перки" . Преди около две години смених четирите транзистора с IRFP044N - досега държат. Оригиналните бяха свалени и нямам идея какви са били... |
|
|
 |
dyaneff Нов потребител

Регистриран на: 25 Ное 2010 Мнения: 34 Местожителство: Долни Чифлик
|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2011 21:16 Заглавие: |
|
|
| Струва ми се, че става въпрос точно за Лагуна и оригиналният транзистор е IRFP-044. Ако го няма може да се замени с IRFP-064 N или КП 742 . |
|
|
 |
|