|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VGH279 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2011 22:06 Заглавие: Запитване относно MOSFET K134/J49 |
|
|
Здравейте!
Имам правено MOSFET крайно стъпало с транзистори HITACHI K134 и J49
Реших да сменя схемата с друга, но при свързването на новата платка обърках полюсите на транзисторите. След като си видях грешката я оправих, но не работеше така както трябваше.Чуваше се постоянно бучене в озвучителните тела. За съжаление на новата платка нямаше монтирана защита.
Въпросът ми е:
Възможно ли е да са изгорели транзисторите или по-вероятно е нещо по платката? Има ли някакъв начин да се провери с волтметър дали са изгорели транзисторите ,ако са, има ли начин да се поправят или да си търся други?
Разбрах че трудно могат да се намерят точно тези транзистори, така че се надявам платката да е поела грешката ми  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 05, 2011 22:12 Заглавие: |
|
|
| Да със сигурност имаш изгорели крайни транзистори. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2011 12:33 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | така че се надявам платката да е поела грешката ми |
И как по точно - със пътечките ,или текстолита ? А и не се разбра точно грешката ти - транзисторите имат изводи ,а не полюси - ти последно полюсите на захранването ли обърна ,или изводите на транзисторите . BTW на тези сорса е на корпус май , та нищо чудно това да си оплел . То затова не се пуска стъпало без резистори поне 10 ома във рамената на захранването , или барем бушони по 1-2А ! Премери си крайните с мултицет ,ако има късо D-S - пиши ги бегали . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|