Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Запитване относно MOSFET K134/J49

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
VGH279
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 05, 2011 22:06    Заглавие: Запитване относно MOSFET K134/J49 Отговорете с цитат

Здравейте!
Имам правено MOSFET крайно стъпало с транзистори HITACHI K134 и J49
Реших да сменя схемата с друга, но при свързването на новата платка обърках полюсите на транзисторите. След като си видях грешката я оправих, но не работеше така както трябваше.Чуваше се постоянно бучене в озвучителните тела. За съжаление на новата платка нямаше монтирана защита.
Въпросът ми е:
Възможно ли е да са изгорели транзисторите или по-вероятно е нещо по платката? Има ли някакъв начин да се провери с волтметър дали са изгорели транзисторите ,ако са, има ли начин да се поправят или да си търся други? Crying or Very sad
Разбрах че трудно могат да се намерят точно тези транзистори, така че се надявам платката да е поела грешката ми Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chikov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 05, 2011 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Да със сигурност имаш изгорели крайни транзистори.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2011 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
така че се надявам платката да е поела грешката ми

И как по точно - със пътечките ,или текстолита ? А и не се разбра точно грешката ти - транзисторите имат изводи ,а не полюси - ти последно полюсите на захранването ли обърна ,или изводите на транзисторите . BTW на тези сорса е на корпус май , та нищо чудно това да си оплел . То затова не се пуска стъпало без резистори поне 10 ома във рамената на захранването , или барем бушони по 1-2А ! Премери си крайните с мултицет ,ако има късо D-S - пиши ги бегали .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети