|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 12:27 Заглавие: Re: ? |
|
|
| gigant написа: | | И последно - все пак сме в ЕС и трябва да се спазват някой норми, примерно cos fi на устройства над 100W трябва да е над 0.95, за 5kW устройство независимо от изходното напрежение това вече си е сериозен проблем |
Какъв cos,какъв sin.Човека е писал че е импулсно захранване.Това което трябва да се направи е да се сложи подходящ дросел и кондензатори на входа за да обере хармониците. _________________ [email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 12:51 Заглавие: |
|
|
| pilgrim написа: | | Понеже съм разработвал захранвания от доста време стигнах до изводите, че делтаВ=0,5.... |
ОК !
Аз също споделям опит , работил съм много с Kashke ферити , говоря за Bm =0.4 , това е максималната стойност която съм пробвал и се държат . Както казваш ти , делта B=0.8 . Във вашия случай сте се презапасили страхотно !
А , за косинус-фи-то , когато видя черно на бяло закон - тогава !
За колегата по-горе , градски , има си , има си косинус-фи , по света много държат на него . Едно импулсно захранване , в зависимост и от натоварването си консумира доста реактивна енергия , по-точно проявява се като капацитивен товар !
| pilgrim написа: | ......
при flayback and forward
делтаВ=Вмах
.... |
позволи ми малка , но съществена корекция :
при flayback and forward
делтаВ=Вмах-Br |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 13:12 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | позволи ми малка , но съществена корекция :
при flayback and forward
делтаВ=Вмах-Br |
Съществена но малка.
от хистерезиса на тези ферити е видно, че остатъчната магнитна индукция се приближава до нулата- платото на цикъла е успоредно на абцисата. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 13:58 Заглавие: |
|
|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2011 11:58 pm
| Genadi написа: | | Здравейте, трябва да напраня импулсно захранване |
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 12:06 am
| Genadi написа: | Благодаря на всички отзовали се.
двойна тефлонова изолация поради високото вторично напрежение.Използвах шеллак за допълнителна изолация и фиксиране на намотките. За проводник изпозвах "литцендрат"-сам си направих въженце от 15 бр проводник 0,42 мм |
| Genadi написа: |
Петров, Петров!
Неприятно ми е да ти го кажа, но признак на лошо възпитание е, когато наричаш някого лъжец без да го познаваш.
сега ще ти остане само неприятното чувство!
|
Genadi, Никъде не съм те нарекъл лъжец!!!
За 48часа си проектирал, тичал за материали, наситил - опроводил платките, навил трафовете, даже и си ги лакирал със шеллак? и си конструирал товарния блок Та и време за тест, ремонт и отново тест ти е останало.
Страхотен си браво! Ще ми заемеш ли машината си на времето за 48 часа  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 14:00 Заглавие: |
|
|
Малка , малка - 0.2Т , аз казвам голяма . Не ми се спори , защото зная че е излишно , а и нямам полза лично за мен , но в интерес на истината , и в полза на темата ето :
http://www.kaschke.de/english/ferrite/pdf/datenblaetter/Materialien/MnZn-Ferrit/K2004.pdf
| pilgrim написа: | ......
Съществена но малка.
от хистерезиса на тези ферити е видно, че остатъчната магнитна индукция се приближава до нулата- платото на цикъла е успоредно на абцисата. |
?? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 14:27 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | За 48часа си проектирал, тичал за материали, наситил - опроводил платките, навил трафовете, даже и си ги лакирал със шеллак? и си конструирал товарния блок Та и време за тест, ремонт и отново тест ти е останало.
Страхотен си браво! Ще ми заемеш ли машината си на времето за 48 часа  |
Здрасти Петров,
Младежът си нави трансформаторите, другото му го предоставих като отделни модули.
Ремонт- смяна на осем транзистора струва около 45 минути и 56 лева
milmar
Не ми се спори- факт е, че системата работи! _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 16:07 Заглавие: |
|
|
Освен това темата е от типа "скрита реклама" , както забеляза колегата Петров , няма как вчера да си задаваме елементарни въпроси , а днес да има готов макет .
Но евала за труда ! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 16:43 Заглавие: |
|
|
| pilgrim написа: |
Здрасти Петров,
Младежът си нави трансформаторите, другото му го предоставих като отделни модули.
|
Бях сигурен в това че някой батко с кашонче готови и тествани модули е бутнал едно рамо след като видях снимките или юнака ни взема за мезе
А поне трафовете сам ли си сметна младежа или и за тях му помогна?
Genadi, не ти прави чест да представяш опита, знанията и труда на батко ти "piligrim" за свои! А вцялата тема има само една некоректна постъпка и това е твоята!
Радвам се че си се справил със задачата и съм сигурен че сам и за 6 месеца нямаше да успееш! А за разходите като труд и бум, бум, ...... не ми се мисли! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 09, 2011 18:11 Заглавие: |
|
|
| Петров написа: | А поне трафовете сам ли си сметна младежа или и за тях му помогна?
|
| pilgrim написа: | Здрасти Петров,
Младежът си нави трансформаторите |
Някъде да си прочел "изчисление"???
Но ти не се карай- още в поста със снимките е посочил източника си!
Просто той пусна темата и аз клъвнах като безлюспест шаран на бастун за Никулден.  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 13, 2011 9:05 Заглавие: |
|
|
А, можели да ни кажете или покажете какъв е лазера и колко мощен е? Газов или полупроводников е? _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|