| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pif4o77 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2011 13:29 Заглавие: осветление на авто CD PIONEER |
|
|
Идея нямам що нищо по дисплея не свети, отворих го но проследяването на схемата е ужасно трябва да се ползва пдосветка, и пак трудно се различва кое къде върви Има една изгоряла крушка, дали всички са вързани последователно и ако изгори една не светят и останалите или не може да е направено така тъпо. Няква идея кво ли бъркам с него че да неще да свети, слагам един фаил на буксата му, там има едно кабелче пин 3 (на горната букса 97-98модел) "light-on signal" предполагам на него трябва да се подаде +12 волта за да светне, подавам ама не светка. Та за ремонт ли е или аз пропускам нещо с тая техника
модела е pioneer deh-m7026zh
http://prikachi.com/images/597/4119597d.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2011 13:48 Заглавие: |
|
|
Сваляй и гледай _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
pif4o77 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2011 15:17 Заглавие: |
|
|
Разгледах всичко обаче е извън моята компетенция крушките са вързани успоредно така че варианта 1 да изгори и да загаснат всичките отпада. От тук на после маи е за сервиз или за премирение
Допълвам информация, на пинчето към панела има 12 волта начи проблема е в панела някъде
40 мин по късно, колкото и да не ми се вярваше всички крушки са изгорели баси филма, ся де ша търся такива дребосъци пък и с кви ли парамети са в тая схема немоо се ориентирам нещо
Благодаря на колегата за линка |
|
|
 |
Василев65 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2011 19:22 Заглавие: |
|
|
Незнам как си сьс светодиодите? Ако ти се занимава можеш да го преработиш сьс светодиоди и то в предпочитан от тебе цвят! _________________ Ние, с поялниците, трябва да се подкрепяме! |
|
|
 |
pif4o77 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2011 23:43 Заглавие: |
|
|
Ами чесно мина ми през ума и тая идея, ама понеже не съм спец в електрониката и до колкото знам светодиодите тряя да са през резистор щото маи са на 3 волта, а схемата е паралелна маи ще трябва един резистор някъде за всичките диоди. Общо взето сам не бих се справил ще тряя с нечия помощ и за това по ми е лесно с лампи, те старите си имат качулки оранжеви ама аз помня от къде съм купувал зелени лампички да се връзва с осветлението на колата, ще пробвам пак там да намеря зелени че са ми останали само 4 а общо са 8 , пък и маи продават качулки с лампите Радвам се че излезе такова просто нещо и в същото време се ядосвам че не тръгнах първо от лампите ами се задълбах в захранването им, кои да предположи че всички са изгорели, ама нищо човек от грешките се учи  |
|
|
 |
kyxo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 11, 2011 21:23 Заглавие: |
|
|
Прегледай хубаво спойките .
На последък реставрирам един касетофон когато имам време. И той не светеше. На панела имаше една изгоряла лампа и 2-3 окислени изводи на лампите под спойките, които ме вкараха във филма. Изгорелите ги замених със светодиоди. Имам под ръка няколко стотин, а лампи не ми се търсят... Ако слагаш св.диоди смятай резисторите за 17-18 волта, че ако ти се повреди регулатора на алтернатора да не ги сменяш пак. Резистор на всеки диод е по-удачно според мен. Общ за всички ще грее доста и трябва да е толкова голям, че да не се събере там. |
|
|
 |
maro71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 14:38 Заглавие: 1 |
|
|
днес ми остана време и аз се занимавам с един PIONEER с изгорели крушки светлините са зелени и оранжеви ,а модела е PIONEER KEH-M7400RDS.имаше само една здрава а всички са 12 ВОЛТА и са паралел при смяната на сьщите ПАИНЕРА греина като коледна елха. ВИЖ ТОВА http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/PIONEER-Car-Radio-Wiring-Connector.htm _________________ професията загива, нека и ние не я погребваме |
|
|
 |
|