Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

осветление на авто CD PIONEER

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pif4o77
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 08, 2011 13:29    Заглавие: осветление на авто CD PIONEER Отговорете с цитат

Идея нямам що нищо по дисплея не свети, отворих го но проследяването на схемата е ужасно трябва да се ползва пдосветка, и пак трудно се различва кое къде върви Smile Има една изгоряла крушка, дали всички са вързани последователно и ако изгори една не светят и останалите или не може да е направено така тъпо. Няква идея кво ли бъркам с него че да неще да свети, слагам един фаил на буксата му, там има едно кабелче пин 3 (на горната букса 97-98модел) "light-on signal" предполагам на него трябва да се подаде +12 волта за да светне, подавам ама не светка. Та за ремонт ли е или аз пропускам нещо с тая техника Smile
модела е pioneer deh-m7026zh

http://prikachi.com/images/597/4119597d.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 08, 2011 13:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Сваляй и гледай
pif4o77
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 08, 2011 15:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледах всичко обаче е извън моята компетенция Smile крушките са вързани успоредно така че варианта 1 да изгори и да загаснат всичките отпада. От тук на после маи е за сервиз или за премирение Smile
Допълвам информация, на пинчето към панела има 12 волта начи проблема е в панела някъде Rolling Eyes
40 мин по късно, колкото и да не ми се вярваше всички крушки са изгорели Smile баси филма, ся де ша търся такива дребосъци пък и с кви ли парамети са в тая схема немоо се ориентирам нещо Smile
Благодаря на колегата за линка
Върнете се в началото
Василев65
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Дебнево BG

МнениеПуснато на: Чет Дек 08, 2011 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Незнам как си сьс светодиодите? Ако ти се занимава можеш да го преработиш сьс светодиоди и то в предпочитан от тебе цвят!
pif4o77
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 08, 2011 23:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами чесно мина ми през ума и тая идея, ама понеже не съм спец в електрониката и до колкото знам светодиодите тряя да са през резистор щото маи са на 3 волта, а схемата е паралелна маи ще трябва един резистор някъде за всичките диоди. Общо взето сам не бих се справил ще тряя с нечия помощ и за това по ми е лесно с лампи, те старите си имат качулки оранжеви ама аз помня от къде съм купувал зелени лампички да се връзва с осветлението на колата, ще пробвам пак там да намеря зелени че са ми останали само 4 а общо са 8 , пък и маи продават качулки с лампите Smile Радвам се че излезе такова просто нещо и в същото време се ядосвам че не тръгнах първо от лампите ами се задълбах в захранването им, кои да предположи че всички са изгорели, ама нищо човек от грешките се учи Smile
Върнете се в началото
kyxo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2011 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Прегледай хубаво спойките Idea .
На последък реставрирам един касетофон когато имам време. И той не светеше. На панела имаше една изгоряла лампа и 2-3 окислени изводи на лампите под спойките, които ме вкараха във филма. Изгорелите ги замених със светодиоди. Имам под ръка няколко стотин, а лампи не ми се търсят... Ако слагаш св.диоди смятай резисторите за 17-18 волта, че ако ти се повреди регулатора на алтернатора да не ги сменяш пак. Резистор на всеки диод е по-удачно според мен. Общ за всички ще грее доста и трябва да е толкова голям, че да не се събере там.
Върнете се в началото
maro71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Наприч

МнениеПуснато на: Пон Дек 12, 2011 14:38    Заглавие: 1 Отговорете с цитат

днес ми остана време и аз се занимавам с един PIONEER с изгорели крушки светлините са зелени и оранжеви ,а модела е PIONEER KEH-M7400RDS.имаше само една здрава а всички са 12 ВОЛТА и са паралел при смяната на сьщите ПАИНЕРА греина като коледна елха. ВИЖ ТОВА http://www.tehnomagazin.com/Auto-radio-car-connector/PIONEER-Car-Radio-Wiring-Connector.htm
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети