| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
титикака Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 12:17 Заглавие: търся схема за конкретен тритарифен електромер Landis |
|
|
Здравейте,
първо да кажа, че доста порових и в гугъл, и тук в търсачката, но не намерих конкретни отговори....та
бихте ли ми помогнали със схема на този електромер, тъй като му го няма капачето, а се налага да го сложа контролен на мой приятел, който не ги разбира грам нещата...аз имам някакви елементарни познания, но все пак ...
ето и снимки на въпросния ЛАНДИС:
според мен клеми 1 4 7 са входове на фазите, а 3 6 9 са изходи, но няма клема 10 има директно 11 за 0та-що така?..... също 2 5 8 са изходи за напреженови трансформатори? а другите 12 13 14 15 ...?
ще съм благодарен за всякакви съвети!
Поздрави |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 15:26 Заглавие: |
|
|
Това е индиректен 3тарифен елмер. Обикновено са така на клемореда-
1 S1(изход токов вторична намотка)
2 напрежение
3 S2 (изход токов вторична намотка)
и накрая нулата.
Така се редят и 3-те фази, при пълна схема на свързване.
При съкратената , S2 на токовите , се свързват заедно към нула , и съответно местата им на клемореда се замостват към нула.
Не може да мери без токови, ще го гърмясаш.
| Цитат: | | мой приятел, който не ги разбира грам нещата |
И двамата сте си лика прилика.  |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 16:42 Заглавие: |
|
|
| Ами RM правилно ти е обяснил.Капака на клеймореда ако е там отзад на гърба има нарисувана схема на вързване.Електромера е индеректен което означава,че токовите бобини в него са до 5 ампера на фаза.Съответно ако тока който ще преминава през него надвишава 5 ампера, тогава трябват и токови трансформатори оразмерени за съответния консуматор.Или- 1/2/3 клема са за първа фаза-4/5/6 за втора и 7/8/9 за трета.Като 1/4/7 са за начало на токовите трансформатори а 3/6/9 са за край на същите.Напреженията влизат на 2/5/8 клеми.И след това всички краища на Т.Т 3/6/9 клема се вързват към последната 10 клема и кън нулата. Крайните клеми в дясно са за напрежение от часовник който превключва тарифите-нощна/дневна/върхова.Ако не си разбрал може подробно на ЛС ще ти нарисувам схема. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 17:14 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | нощна/дневна/върхова |
Мисля че е така защото винаги когато няма оперативна за тарифите , ел мера остава на най скъпата върхова |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 18:04 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ...ел мера остава на най скъпата върхова |
Да точно така. |
|
|
 |
титикака Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 19:21 Заглавие: |
|
|
hm лоша работа, която не е за мен май инак идеята на електромера е да е контролен на едно цехче захранено със 120квадратов кабел идващ до А2 400А и след него да бъде монтиран този електромер , за да се инкасира накрая точна сума за ток.... !
в такъв случай как по лесно да решиме проблема... да си намерим директен еднотарифен трифазен и да приключим драмата ... ?
мерси за бързите отговори!
 |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 19:59 Заглавие: |
|
|
Директните електромери чрез които избягваш токовите т-тори издържат максимално до 60 ампера и този товар да не е продължителен.
Или с две думи този вариант отпада. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 20:10 Заглавие: |
|
|
| Имаше едни 120А ISKRA |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 20:15 Заглавие: |
|
|
| Да и още ги има но постоянно имат проблеми. |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 12, 2011 20:15 Заглавие: |
|
|
| Да има ISKRA MT171 по стария модел и MT173 по новите модели които са с токов обхват от 5/120, първо трябва да се измери максималната консумация на цеха колко е и дали ще е необходимо да е директен или индиректен електромер |
|
|
 |
|