Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Импулсно захранване 5 киловата
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Дек 14, 2011 14:14    Заглавие: Re: От дървен философ Отговорете с цитат

Колега pilgrim , ти чел ли си какво пише в края на всяко твое мнение , относно форумите .
Няма смисъл от тази тема , освен колко сме големи и велики . Аз също направих забележка за напълно погрешни твои писания , а ти ме заклейми . Форумите не са ли за обмяна на знания ?

Според мен трябва да се сложи край на темата !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 14, 2011 16:35    Заглавие: От дървен философ с очи над другите бузи Отговорете с цитат

Типична крива на КПД на СО2 лазер (газов е) тук
Очите може да са ми над другите бузи, ама поне главата и съдържанието й най-вече са си на мястото
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 14, 2011 18:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми то скритата реклама лъсна Very Happy като бузите под очите Very Happy

pilgrim можеш ли да направиш лазерен пантограф (за цветни метали) и ако можеш пиши ми........без значение колко е КПД-то на устройството и колко голямо ще стане то Very Happy
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 14, 2011 22:27    Заглавие: За рекламата Отговорете с цитат

Защо смятате, че има реклама? Не се занимавам с търговия на лазери, нито познавам някой, който ги продава. Използвам ги в работата си, но тя няма нищо общо с рязане на метали. Ползвам 2 типа лазери - на основата на YAG кристали или YAG влакна, 1064nm, с малка мощност, най-големия е около 60-70вт, ползвам ги за гравиране и изпарение на тънки слоеве от различни материали, най-вече органополимери и керамика. Другия тип са хелий-неонови или криптонови, за позициониране с много висока точност в субмикронна област. Когато ми потрябва детайл, рязан на лазер - отивам в някое ателие да ми го отрежат.

Цитат:
Ти хубаво работиш в цех за лазерно рязане- поинтересувай се и не ми хвърляй купешки лафове- аман от ...павета!

Това го написа pilgrim и както повечето му писания няма нищо общо с действителността.
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 15, 2011 20:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Така долових за "рекламата" , към теб gigant нямам позитивни мисли Very Happy .Въпроса ми беше към рекламиращия , дали може да сътвори такова у-во щото е полезно за моя бизнес и питам дали има възможност за направата му (само за електронната част).Пантографите са много видове , но мен ме интересува само тези , които дълбаят цветните метали Very Happy
Върнете се в началото
pilgrim
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: wild,wild world

МнениеПуснато на: Пон Дек 19, 2011 21:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Много се извинявам за закъснелия отговор, но бях в командировка.

georg77, съжалявам но тук не става реклама, нямам време да ти правя захр за пантограф, ако те интересува ще ти съдействам сам да си направиш- основните елементи ще ти ги осигуря безплатно-Захранването ще е с максимална мощност 2,5 киловата.Ако те интересува давай на лична.
На онзи чук, където си мисли, че е гигант и ми пробутва разни листовки ще му кажа да си ги сложи там където слънце не го огрява и да провери колко вата излъчва един газов лазер след 20 часова наработка- дали е виждал колко е опушена тръбата или да?

milmar написа:
Колега pilgrim , ти чел ли си какво пише в края на всяко твое мнение , относно форумите .
Аз също направих забележка за напълно погрешни твои писания , а ти ме заклейми . Форумите не са ли за обмяна на знания ?

Не съм те заклеймил- просто ти казах, че при моите изчисления захранването работи- пробвал съм за захранвания от 500 вата до 10 киловата/ последните са две пет киловатови вързани в паралел/.
Ти се опита да влезем в безплоден спор и аз ти отказах.Не съм велик- просто съм изморен от подобен вид работа.
Върнете се в началото
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам конкретен въпрос и моля за конкретен отговор без лирически отклонения. Има ли уред за измерване на светлинната мощност на лазерите или не? Как се разбира в деяствителност колко е мощността или се смята само? Готов съм да прочета по въпроса ако има нещо на български, защото не разбирам на английски всичко на 100%.
pilgrim
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: wild,wild world

МнениеПуснато на: Сря Дек 21, 2011 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Без лирика- в лабораторията имам Laser Power Meter на "COHERENT"

За работа при настройка на машина power wizard на "SINRAD"
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети