| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nvoid Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2011 22:07 Заглавие: Color Organ - входен сигнал |
|
|
След като завърших преди време подобен проект, реших малко да увелича качеството, без да използвам интеграли, защото не се намират лесно.
Попаднах на тази схема, харесва ми, не е сложна.Ще съкратя светодиодите само, че толкова много не ми трябват.Диалемата е там, че аз искам входния сигнал да го взимам директно от изхода на звуковата карта, а в схемата е посредством микрофонче.Ще стане ли ако махна микрофона и нпн транзистора към него, и входния сигнал си го подам на втория транзистор?Или тая магия е прекалено "проста" ?
http://www.electronicpeasant.com/projects/ledlamps/ledorgan.gif |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2011 22:34 Заглавие: |
|
|
| Разбира се че можеш,даже може да махнеш и 2-те предусилвателни стъпала като подадеш сигнала директно на кондензатора преди 3-те потенциометъра за каналите.По-лесно и компактно ще е ако ползваш интеграли,но ти си знаеш.Поздрави! |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2011 22:40 Заглавие: |
|
|
Става, дано звуковата ти карта не е с изходни нива 0-0,7В, схемата ще започне да работи само от 0,62 нагоре а там ще е вече максимума. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
nvoid Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2011 22:40 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързия отговор.
Като интегрално изпълнение от доста време имам мерак за тази схема.Притесняваме само намирането на посочения MC33204P. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
nvoid Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2011 23:07 Заглавие: |
|
|
Този LED VU Meter не е ли за индикиране на нивото на звука?На мен целта ми е различните честоти да "светят" в различен цвят.  |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2011 23:21 Заглавие: |
|
|
Ахааа цветомузика, аз мислех че искаш ниво-индикатори за различните честоти.
Тогава си още по лесен.
Давай с транзисторната схема. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 20, 2011 23:25 Заглавие: |
|
|
На практика твоята схема представлява 3 нивоиндикатора,с честотен филтър на входа на всеки .Сам помисли с каква елементна база може да го направиш
п.п За самия индикатор може да ползваш LM3915,A277,и други за които се сетиш и можеш да намериш |
|
|
 |
nvoid Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 21, 2011 15:09 Заглавие: |
|
|
| При транзисторната схема каква е идеята на това всеки следващ транзистор за светодиодите да е с по-малък резистор?В моя случай ми трябват по 6 светодиода на канал, а не по 8 както е в оригиналната схема, нужно ли е да са ми подредени резисторите както е на схемата, смисъл 47К 47К 33К 33К и шестия 10К? |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 21, 2011 16:55 Заглавие: |
|
|
Да, но с проба ще разбереш дали да са по два еднакви или по един да слагаш. От тях зависи при каква сила на сигнала да светва всеки следващ светодиод. Не съм сигурен дали в оригиналната схема ще светват по два диода за едно ниво защот във всеки диод по пътя на сигнала също се получава пад. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|