|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nrgful Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 21, 2011 11:44 Заглавие: аналог на транзистор 2SK3919 |
|
|
Здравейте,
опитвам се от известно време да намеря аналог на транзистор 2SK3919, но нещо неуспявам. Може ли някой да ми помогне и да ми препоръча негов аналог, наличен в магазините в БГ.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 21, 2011 22:46 Заглавие: За тр-ра |
|
|
Преди да повярваш на написаното от pilgrim и да си го поръчаш от Комет, внимателно прочети datasheet на двата транзистора и виж дали ще ти свърши работа "аналога" от Комет - препоръчания транзистор става по ток и напрежение. Но МОС тр-рите имат и други параметри като бързодействие, прагово напрежение, Rdson, входен и изходен капацитет, параметри на обратния диод и други такива "маловажни" за pilgrim параметри, дето на аналога са му доста по-зле.
В зависимост от приложението може да върши работа, а може и да "светне" на 2-та минута.
Изобщо когато pilgrim напише нещо - внимавайте и проверявайте!
Модерирано от RC
gigant, не се ли усещаш, че прекаляваш?
Нещо против да си промениш поведението  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 22, 2011 18:03 Заглавие: |
|
|
| Па питащия да беше написал за какво е транзистора ,все пак пълен аналог особено на мосфет няма как да се намери . Какво си го задъвкал Pilgrim , ти с какво спомогна на питащия , поиска ли му допълнителни данни ? |
|
|
 |
nrgful Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 23, 2011 12:56 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за помощта на колегите, но неискам темата да се превръща в бойно поле. Значи, може да Ви се стори налудничаво и дори смешно, но проблемът ми е свързан с една изгоряла видео карта, която така или иначе ще хвърля. Имам съмнения в два транзистора 2SK3919 и един 2SK3918. Японски са - произведени от NEC. Такива транзистори досега неможах да намеря никъде, за това ми се иска да намеря аналози и да пробвам. Дал съм куп пари за картата (GeForce 8600GT) едно време и сега ми е болно да я хвърля. Проблемът възникна, когато без да искам дадох на късо една от буксите на TV out-a и всичко угасна. Дълбоко в себе си тъя надежда, че не е нещо в самото GPU, а в някое от последните звена на TV-out-a. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|