|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dddilian Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2011 2:31 Заглавие: Прожекционен TV Thomson Scenium 61jw642 S - Не тръгва |
|
|
Здравейте,
от тази вечер имам следния проблем с въпросния прожекционен телевизор Thomson Scenium 61jw642 S
Както си работеше изведнъж изгасна.
Копчето му за включване свети, тоест не е изгорял, но когато
пробвам да го включа не тръгва.
Махнах му задния панел,за да видя дали не е нещо видимо и просто за отстраняване, но нещата са прекалено сложни за мен.
Намерих два бушона - и двата са здрави.
Единия е на една малка платка, в която отива захранвация кабел, а втория е на една по-голяма платка, на която според мен се намира захранването, което "запалва" самия телевизор и нещо там е сдало багажа.
Открих,че когато махна този втори бушон за няколко минути и после го сложа обратно и включа щепсела в контакта телевизора тръгва и работи около 5 минути нормално,като след това отново изгасва.
Телевизорът не тръгва,когато само изключа и включа щепсела от контакта.
Тръгва само, когато съм извадил и върнал този втори бушон.
Понеже едва ли мога сам да оправя това нещо, бих се надявал поне
да разбера проблема какъв е и колко /горе-долу/ би струвало да се оправи в сервиз.
Другата ми молба е да ми препоръчате сервиз за тази работа.
От София съм.
За съжаление не мога да пусна темата,ако съм сложил линкове към снимките,които съм направил...
Весели празници! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2011 9:11 Заглавие: |
|
|
Виж Rаздел ,,Общи приказки" -.... третата тема--=,, За клиенти които търсат Сервиз""....
Успех!! |
|
|
 |
dddilian Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2011 12:41 Заглавие: |
|
|
Можеш ли да ми препоръчаш някой от тези хора?
Като цяло малко от тях се занимават с телевизори и то главно с CRT и LCD, докато с архаични прожекционни май не видях....
Ужасен късмет имам. В рамките на една седмица ми се скапаха хладилника,миялната и телевизора....
Сега свалих платката,на която предполагам е проблема и на вътрешния и край забелязах доста омазнен участък.
Четох,че този тип телевизори имат охлаждане на лещите,което се състои от глицерин. Май е обичаен проблем да се разтича след 7-8г работа?
Сега напръсках платката с контактен спрей и изчистих колкото можах от глицерина. Сутринта преди да открия омазняването и да сваля платката пак тръгна за 3-5минути и спря.
Дори и да се окаже,че изгасва заради омазняването на платката ,проблема с изпусналия глицерин остава и май е почти нерешим, като се има предвид,че става дума за телевизор на около 8-9 години.... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2011 12:59 Заглавие: |
|
|
| dddilian написа: | | Дори и да се окаже,че изгасва заради омазняването на платката .... |
Едва ли ...
Ако нещо разбираш, във файлообменника има документация за шаси ITC222 . Сваляй и мери. |
|
|
 |
dddilian Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2011 19:38 Заглавие: |
|
|
Ами какво направих днес.
На тази шина ITC222 имаше една подозрителна спойка, която презапоих.
Изчистих омазаното по шината от глицерина /ако изобщо това е глицерин/ , който беше потекъл и телевизора тръгна.
Работи 2часа без проблем и реших,че този проблем е отхвърлен.
Сега се заех с теча на охладителната течност. Голям зор видях докато стигна до мястото откъдето тече.
Тече от някаква гумена мембранка,която е притисната с пластмасова рамчица и 4 болтчета към стъкловидното тяло където се намира този охладител.
Въпросът ми е дали наистина е това е глицерин,както четох вече в не знам кой форум?
Другият ми въпрос е тази гумена мембрана дали има значение с каква гума ще я подменя?
Изглежда си най обикновена гума,която е пробита явно от старост.
За съжаление не мога да сложа линк със снимка,защото ми изписва,че мнението ми се счита за спам... |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 25, 2011 10:41 Заглавие: |
|
|
Течноста е Етиленгликол . И безцветен антифриз става а за гумата сам си намираш решение , че щом е прокапъл и ще протече скоро време . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
dddilian Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 0:32 Заглавие: |
|
|
Въпреки няколкото дена плюскане и махмурлук по празниците, днес успях да поправя телевизора.
Вчера намерих Етиленгликол в някаква фирма,която изнамерих от нета - Теоком. 8лв и нещо за 1литър Етиленгликол ЧЗА /чист за анализи/. Имаше още два вида етиленгликол,но реших,че най чистия е точния за тази работа.
Източих това,което беше останало в стъкленото тяло на прожектора, разглобих всичко и намазах абсолютно всички места, от които би могло да протече в бъдеще, със силикон за гарнитури на коли.
Пише,че до 300 градуса няма проблеми.
Мембранката,която го играе нещо като тапа на отвора, от който се пълни този егиленгликол, беше пробита /незнайно как/. Намазах я с моментно лепило и от двете страни,а после в/у него намазах пак с този силикон за гарнитури.
Сипах обратно останалото от оригиналната течност, добавих към 160мл и от този етиленгликол,който купих, монтирах всичко и засега всичко е ОК.
Малко зор видях с настройката на синия цвят,защото бях разбутал едни неща на крушката,които не подозирах изобщо,че също са за настройване - някакви две пластмасови рингчета.
Единственият проблем засега е този,че при свалянето на целия прожектор се наложи да отрежа всички кабели,които отиваха към него, включително и някакъв за високо напрежение,който наподобява кабел за свещ на кола.
Проблемът ми е с изолирането на този кабел. Уж намерих специална лента,която е за изолиране на кабели, по които тече високо напрежение ,но въпреки това като си доближих пръста до снадката ме удари лек ток. Утре ще намотая още от тази лента,въпреки че в момента е дебело, колкото показалец на дете.
Та така с този телевизор. Даже сега прави по-хубава картина ,защото изчистих наслоилия се прах по лещите. Тия дни ще сваля целия екран,за да изчистя и огледалото,което е зад него.
Общо взето не беше толкова страшно,колкото ми изглеждаше в началото. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 9:11 Заглавие: |
|
|
БРАВО, Справил си се напук някои общо приети "теории" ....
Само този израз да не беше :
| Цитат: | | кабел, някакъв за високо напрежение, който наподобява кабел за свещ на кола |
 |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 9:33 Заглавие: |
|
|
| dddilian написа: | | Въпреки няколкото дена плюскане и махмурлук по празниците... ...се наложи да отрежа всички кабели,които отиваха към него, |
Тея кябели не са ли свързани чрез някакви букси и щипка за високоволтовия?!?! _________________ [email protected] |
|
|
 |
dddilian Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 11:04 Заглавие: |
|
|
Ами не, само няколко от тях имаха букси, но това го открих после.
Останалите бяха директно запоени на местата,където отиваха.
Иначе предприех рязането в някакъв пристъп на ярост,понеже цял ден се изгърбих от клечане и търкаляне и бях нервен.
Високоволтовия /или както там се нарича/ също не видях да е на букса...
Не мога да пускам линкове,за да покажа снимки...
Важното е ,че ТВ-то работи супер....засега
| emoome написа: | Справил си се напук някои общо приети "теории" ....
|
Какви теории?
Иначе какво за израза?
Аз по принцип не съм по тоците,а този кабел наистина ми прилича на такъв за свещ на кола.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|