| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2011 11:35 Заглавие: TV. UNITED проблем след смяна на ТХО |
|
|
| Здравейте, шасито е на BEKO U99.190-08 /нещо като Z8 или14.2 / процесора е smd OM8363H/N3/4, THO-13525048A, VO-TDA8359J. захранването е с 44608. Товареше тхо-то не намерих HR8368 или ELDOR затова взех китаец. Но растера е свит леко от горе и до половината на екрана не гаси обратният ход и на средата на екрана изкарва тънки черти с трите цвята. Kогато екрана е по тъмен е добре, но щом смени с по светъл и проблема излиза. Кинескопа е 66 см. ТХО-то го захранвам с 148в. а вертикалната схема с 15в и 50в. Интересното е, че амплитудата след тхо-то на всички крака отговаря по HR /е може да са 3-5 волта по малко от връх до връх, но мисля, че при 135 и 400 волта не би трябвало да е фатално. Сменял съм кондензаторите на захранването на ВО-то и самата интеграла. Като дублирам филтровият за 50 волта с 47 мф до като се зареди новият за момент проблема изчезва. Дали китаеца ми върти номера ? И какво мога да меря за да съм сигурен и къде да намеря по читаво ТХО . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2011 12:55 Заглавие: Re: TV. UNITED проблем след смяна на ТХО |
|
|
| emo-evropa написа: | | къде да намеря по читаво ТХО . |
При мене можеш да намериш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 24, 2011 19:33 Заглавие: Re: TV. UNITED проблем след смяна на ТХО |
|
|
| emo-evropa написа: | | Здравейте, шасито е на BEKO U99.190-08 /нещо като Z8 ... |
Кое ще да е това шаси ?
| emo-evropa написа: | | Като дублирам филтровият за 50 волта с 47 мф докато се зареди новият за момент проблема изчезва. |
Щом е така, защо не пробваш с по-ниско външно напрежение ? |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2012 18:51 Заглавие: |
|
|
Пуснато на: Вто Дек 27, 2011 18:08
Заглавие: ... проблем след смяна на тхо-то
| emo-evropa написа: | Е това, че му е високо напрежението въобще не ми мина през акъла все мислех, че му малее. Даже донавих две навивки на тхо-то и проблема се задълбочи. Та след това ги махнах сложих последователно след диода вместо 4.7 ома -47 ома и събрах два cенера с обща стойност 45 волта та го подпрях след резистора към маса и заспа. Според теб може ли да работи по този начин  |
Пуснато на: Вто Дек 27, 2011 18:43
Заглавие: Re: ... проблем след смяна на тхо-то
| emoome написа: | ... може би новото тхо (марка, модел)
| Цитат: | | затова взех китаец |
е предназначено да работи с по-ниско +B за друг кинескоп (марка, модел). Затова и 50-те волта идват множко ...
Пиши ги тия неща в темата, ако обичаш |
...
Не мисля, че има нещо секретно тук. А някой може да даде повече акъл  |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2012 19:38 Заглавие: За ВО |
|
|
| Ако питаш за вертикалното - ще работи и ще пее, ако питаш за ТХО-то - тая твойта схема изобщо не го товари, дори му се облекчава живота, така че ако изгори - или е от китайците, или има друг проблем в телевизора. Само виж ценерите колко греят, ако са над 50градуса - дигни 47-те ома. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 19:55 Заглавие: |
|
|
Да споделя какво се случи. Както писах вертикалната се оправи като намалих 50-те волта. Вдигнах стойноста на резистора в отоплението, хоризонталният размер свих от сервизният режим. Всичко стана като трябва, но ме хвана страх за АБЛ-а и си поръчах друго тхо и с него всичко е ок. Благодаря на отзовалите се морално и материално  |
|
|
 |
|