Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

сензор
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2011 8:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-лесния вариант, както вече са споменали слагаш си подходящия софтуер за охранителни камери. При промяна на образа с повече от 30% мисля беше камерата автоматично минава в режим запис. По въпроса за аларма иди в някой сервиз за автоаларми и ще ти кажат точния модел аларма, която има такава опция. Често ми се е случвало, като минавам близко да някоя лъскава кола, алармата да изпиюква веднъж което се дължи на точно тази настройка на обемните датчици. Има си тример за настройка чувствителноста им на какво разтояние да хващат.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Дек 27, 2011 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма смисъл от софтуер. Има си рекордери. Аз лично съм слагал тези: http://spy.bg/videorekorderi/584/ http://spy.bg/videorekorderi/582/.
Втория работи с две камери. Като недостатък мога да кажа, че на тъмно детекцията за движение понякога не сработва. То и да сработи на записа нищо не се вижда. Така, че или колата вечерта да е на осветено място или с инфрачервена подсветка .
Върнете се в началото
bdoych
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2011 18:04    Заглавие: Отговорете с цитат

lz1wvm написа:
...

Благодаря, ще потърся някаква схема по въпроса.

shri написа:
.....

Да, това ползвам в момента и съм го снимал този който се бъзика с мен и ми обръща огледалата,чистачките и рисува по стъклата:) Само че съм на 3-етаж и лицето му не се вижда добре. За това ще сложа 2 камери в колата и искам да снимат от близо всеки който се доближи до нея. Пък централната камера от горе добре хваща какво правят на колата:)

Exclamation Arrow Не се отговаря с този бутон Exclamation И вместо да плющиш пост след пост си има бутон EDIT Exclamation Idea
Ами представете си че има и хора които не седят пред форума по цял ден и не знаят всички подробности!!! И мисля че "плющищ" пост след пост не кой знае какъв проблем!!! Отговарям на хората лично защото са се опитали да ми помогнат. По добре правете забележка на такива които пишат коментари които нямат нищо обшо с темите!!!

sathv написа:
.....

И това е добро решение и цената е добра. Ще им потърся и разгледам характеристиките. Благодаря за линка!

Exclamation Arrow Правилника на форума важи и за тези които седят по цял ден тук и за тези които не седят Exclamation Аз пък седя по цял ден,именно заради такива като тебе,да им вървя след задниците и да коригирам Exclamation Twisted Evil Нещо което междувпрочем съм правил и на предната старница на тая тема с някои от постовете ти,ако беше обърнал внимание Exclamation Също така избягвай да даваш акъли на модератори на кого и за какво да правят забележка,както и "кое било проблем и кое не" Exclamation При следващи подобни коментари ще посетиш бан-листата Exclamation

Последната промяна е направена от bdoych на Чет Дек 29, 2011 18:21; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2011 20:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, че живееш на третия етаж не е чак толкова лошо. Не знам с каква камера снимаш от там но по груби сметки разтоянието до колата ти е около 20 метра предполагам. В този случай е достатъчно да сложиш един качествен обектив /по-дългофокусен/ и разпознаването на лицето няма да е трудно. Разбира се, че трябва да има и някакво осветление за през ноща , интезитета на което зависи от чувствителността на камерата. Черно-белите камери по принцип са в пъти по чувствителни от цветните.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети