| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Нед Май 08, 2005 20:44 Заглавие: Плот за компютърна маса - ергономичност. |
|
|
| Здавейте. Интересува ме какво е най-благоприятното разположение на клавиатурата на едно PC спрямо дланта. Имам едно бюро на което искам да му направя подвижен плот, но май се оказва, че клавиатурата ще падне много ниско. Ако знаете сайт с подобна информация - моля кажетe. Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 7:26 Заглавие: |
|
|
моята маса е фабрично направена .Височината е 80см.А ти после си купи стол с който може да си нагаждаш сам височината си така че да ти е удобно за писане _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 12:30 Заглавие: |
|
|
| Би ли мий казал колко е височината на горния ръб на подвижния плот за клавиатурата - стига да имаш такъв де. ? Мойто бюро е високо 74 см. Височината на бюрото не ме устройва . Проблема при мен е, че плота, който ще монтирам ще отстои на 3-4 сантиметра от краката ми . Хрумна ми следното - да монтирам на бюрото колелца. Така височината ще се качи поне с 5-6 см. , което не е хич малко. Тогава нещата ще си дойдат на място. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 14:25 Заглавие: |
|
|
Масата е правена сигурно за деца ученици защото височината и е 70см. Под горния пот има друг който се издърпва и на него може да се сложи клавиатурата.Той е на растояние от земята на 62см.За да ми стане на мен нормално за работа съм и подложил направени дървени стойки високи по 16см. Масата е удобна че на нея съм си сложил принтера скенера .
Прати ми мейла си и ще ти пратя снимката и. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 09, 2005 15:40 Заглавие: |
|
|
[email protected] ... по предварителни изчисления, плота, който ще монтирам ще е на височина приблизитело 63-64. Май ми се струва бая нисичко. Виш, ако стола е с регулируема височина бива, но тогава пък гледката няма да е много добра - голям човек, седнал на стол, поза 3 клас. Коляното ще образуват бая голем ъгъл. Според мен най-добре е коляното да сключва ъгъл, приблизително равен на 90 градуса.
В сайта 911.bg продават комп. бюра с плот. Някой от тях имат и скица с размерите. Винаги липсва някой важен размер - сигурно е направено умишлено. |
|
|
 |
|