| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 10:28 Заглавие: |
|
|
| resprom написа: | | Знам, че напрежение се измерва в ватове ... напрежението не се ли дига след греца? | Прочети внимателно точка 2
Други въпроси?  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 10:41 Заглавие: |
|
|
| resprom написа: | | не се ли дига след греца? |
Не ...  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
dyaneff Нов потребител

Регистриран на: 25 Ное 2010 Мнения: 34 Местожителство: Долни Чифлик
|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 11:20 Заглавие: |
|
|
| resprom написа: | | Знам, че напрежение се измерва в ватове |
Грешката умишлена ли е или от незнание. |
|
|
 |
resprom Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 12:04 Заглавие: |
|
|
| Много се извинявам, грешката не е от незнание просто се обърках. Исках да кажа, че се измерва в волтове, а не в ватове. Пак много се извинявам. |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 18:19 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | И след изправяне на променлив ток напрежението не се ли дига след греца? |
Нали имаш вече направено зарядно.Нищо не ти пречи да измериш на него напрежението преди и след изправителя.Измери го и на изхода със и без товар.Измери и тока който протича при разреден и зареден акумулатор.Като направиш тези измервания се помъчи да си отговориш на въпросите които те вълнуват.Ако нещо те затруднява питай , но не безцелно щото вече е трудно да ти следим мисълта
Тия двата звънчевите трафчета не са пригодени за продължителна работа под товар , каквато е нужна за едно зарядно устройство.Да не говорим , че са опасни  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 20:27 Заглавие: |
|
|
georg77 благодаря за полезния съвет за трафовете, защото както се бях засилил верно щях да ги включа и да изпляскат . Ама то единия е 1 ампер, а аз ще тегля наи много 700 милиампера, но щом казвате няма да ги барам. Спирам да питам и почвам сам да се оправям. Пак благодаря за отговорите! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2011 22:42 Заглавие: |
|
|
| Ти пробвай да ги натовариш с 1 ампер , пък виж колко волта дават ! Над 500мА - не стават . |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 9:20 Заглавие: |
|
|
Ако при свързването на 2-та трафа не получиш очакваното напрежение-размени краищата на първ.или втор.намотка на единия траф. _________________ [email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 11:03 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Ти пробвай да ги натовариш с 1 ампер , пък виж колко волта дават .... | По принцип ако ги натовара с 1 ампер би трябвало да ми извади напрежение 8 волта "само единия траф", за да бъдем по точни 8волта - 5%=7,6 волта при товар от един ампер. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 12:59 Заглавие: |
|
|
| resprom написа: | | верно щях да ги включа и да изпляскат ... щом казвате няма да ги барам ... би трябвало да ми извади ... | Нищо няма да изпляска по тая схема, ама така ти изнася, щото не знаеш да мериш Сите академици са така (щом ги накараш да измерят нещо), вдигат бялото знаме и почват да философстват В крайна сметка след толко писане не разбрах, имаме ли ново зарядно за акумулатора на совалката?  |
|
|
 |
|