| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 23:33 Заглавие: |
|
|
Ами то за мостовата и аз си мислех ама се усложнява, трябва и грец и филтрация поне малка..
В общи линии е това:
Като просто казано управлението на транзисторите е на кръст и може да се добави по още един за да се избегне едновременното пускане на 2 те групи и от там зарята за нова година
Ама що ли си мисля, че при 1-2V захранващо напрежение ще имаш ядове по тази схема. За тиристорите не мога да кажа не съм я пробвал ама като, че ли ми се струва че ще стане по корава  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2011 2:16 Заглавие: |
|
|
С тиристори в нисковолтовота част загубите ще са сравнително големи.По удачен вариант реле за време да управлява по-мощно комутиращо реле и един симистор който да изключва захранването от мрегата по време на превключване _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2011 2:55 Заглавие: |
|
|
| Така или иначе трябва да имаме изправителни диоди, защо те да не са от управляемите - тиристори. |
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2011 13:41 Заглавие: |
|
|
| Схемата с тиристори няма да изглажда изхода,но може и да няма нужда от изглаждане-питащият ще каже.За задаване на времената може да се използват готови таймери.На едно табло съм виждал реле за време на което отделно се регулира времето на импулса и отделно времето на паузата и има превключващ изход.За съжаление не съм запомнил модела и производителя,но предполагам не е проблем да се намери подобно. |
|
|
 |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2011 14:18 Заглавие: |
|
|
Не е необходимо изглаждане даже напротив , колкото по-пулсиращо е толкова е по-добре
ПримерноТОЗИтаймер ще свърши ли работа и как трябва да се пригоди за схемата с тиристорите.Ще трябва и отделно захранване за него. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2011 15:26 Заглавие: |
|
|
Имах предвид такова реле www.hobbykit.eu/offer/cycle_timer_BG.pdf.А това е примерна схема на реверсиране с един полупериод.
Стойностите на резисторите ще зависят от типа на тиристорите и напрежението на вторичната на трансформатора. |
|
|
 |
|