| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
erolchy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2012 14:04 Заглавие: Как да накарам лазерен диод да светне ? |
|
|
| Здравейте имам два лазерни диода единият е от двд писачка а другият от касетофонче със сд та те си имат по три извода и до колкото знам най горния е плюса а средния минуса и ми се подава 3волта, аз му подава 3волта с две батерии по 1,5в които са АА и така и не успявам да ги накарам да светнат даже гледах ей това клипче http://vbox7.com/play:85bf2220 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2012 17:04 Заглавие: |
|
|
В двд писачката има 2 лазера единия може да е в невидимия спектър. Първо е трябвало да измериш, къде какво отива преди да разбиеш писачката. Има различни марки лазери не е казано, че на едни и същи крака се подава напрежението. Не е задължително да са 3В. Може да са по-малко и да си ги изгорил, също лазерите са като ЦМОСките горят от статично електричество при поене и разпояване краката им трябва да са на късо с тел и после се маха. Това клипче е много не скопосно и ако не знаеш как нищо няма да стане. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2012 18:06 Заглавие: |
|
|
Ами аз още не сам ги разпоявал просто сам им допирал крачетата с жички от батерията иначе си стоят запоени даже и лещата с огледалцата им стои иначе имам и един друг които не свети ама загрява и по принцип имат ли някакъв специфичен начин на свързване особеното при моите лазери е че крачетата им са в една редица
Ами не просто доколкото знам тези които имам аз би трябвало да са по мощни и затова |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2012 18:42 Заглавие: За лазера |
|
|
| Имай впредвид че може и без очи да останеш, лазера е доста опасна играчка! Като гледам какви въпроси задаваш, много е вероятно да осакатиш себе си или някой около теб! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 02, 2012 22:44 Заглавие: Re: За лазера |
|
|
Напълно съм на ясно с рисковете този лазер ще го използвам за направата на машина за платки за това ми трябва по мощен аз имам и лещи с добър фокус, но просто не сам запознат с лазерните диоди  |
|
|
 |
ono Нов потребител

|
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 9:34 Заглавие: За лазера |
|
|
| Какво точно смяташ да правиш на платките с този лазер? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2012 14:15 Заглавие: Re: За лазера |
|
|
| Ами с лазера мога да очертавам или по точно да изрязвам пътечките това го гледах в един сайт и е мн готино цялото това се задвижва с една програма ама там си пише всичко, мисля че тези лазери от двд записвачките или работят по друг начин или светлината не е във видимия спектър |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2012 16:45 Заглавие: |
|
|
| Ще очертаваш и изрязваш на баба си килотите с този лазер от dvd.Ама въобще въобще не си наясно какво си гледал.А поне недей писа глупости. |
|
|
 |
|