| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2011 11:09 Заглавие: Дрелка BOSH AEG SB2E-680 питане за елемент |
|
|
Здравейте на всички, пожелания за щастливо и мирно посрещане на наближаващите празници. Имам такава дрелка от някъде седеше години в мазата. Китайчето с което работех до сега здаде багажа патронника и реших да се занимая с тази и си я ремонтирам. Установих, че работи само в едно положение на врътката и няма реглаж на оборотите. Разбих внимателно платката с електрониката, като извадих чарковете от смолата и си направих нова платка с частите. Установих, че един електролит се е пръснал 22Мф/50В. Направих схема, след замерването на всички елементи стигнах до полупроводниковия елемент в метален корпус отбелязан с Х на схемата, за който не мога да разбера какво е симистор или тиристор. С аналогов омметър не дава нищо между изводите. Въпроса ми е, какво е и с какво да го заменя. Прилагам снимки на чарка, на дрелката и на това което съм направил и начертал.

_________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2011 21:49 Заглавие: |
|
|
Ако на рисунката,която си направил катода на диода отива към по тънкото краче заложи на тиристор!!
Иначе в този корпус има и тиристори и симистори!
Дай какво е гравирано на него? |
|
|
 |
lukas Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2011 14:56 Заглавие: |
|
|
| Аз мисля че е симистор.Ако не ти се занимава вземи си готов ключ с регулация/около 20 лева са/ |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2011 1:34 Заглавие: |
|
|
Градски , най вероятно е ДИАК /неуправляем тиристор такива дето ги слагат в регулаторите на осветлението.КАТО ГО ГЛЕДАМ ЩЕ Е МОЩНИЧЪК и ще трябва да побългариш схемата , което може би ще е за добро _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
bogege Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2011 2:31 Заглавие: |
|
|
| Да бе да!! И защо тогава има три извода ?? А?? |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2011 9:53 Заглавие: |
|
|
Вече пробвах със симистор не става, в нета изкопах една схемича със тиристор, елементите и схемата е много близка до моята. Само кондензатора пише че е 2,2Мкф а аз видях на моя 22 макар, че то от смолата трудно се разбира. Сега ще пробвам със тиристор. От един сервиз за дрелки ми казаха, че не знаят но имало вариант и да е полевак, направо ме хвърлиха в джаза. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2011 19:08 Заглавие: |
|
|
| Виждал съм със 2SK2134 |
|
|
 |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 11:50 Заглавие: |
|
|
Старите телевизори grundig имаха същите тиристори в захранването - напъхани са в алуминиева тръба за охлаждане поразрови се. _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
колкото повече научавам---разбирам ,че нищо не знам |
|
|
 |
|