| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mdt Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 15:47 Заглавие: мултиметър DT9208 |
|
|
Проблема е че при включен омметър, мерих напрежение с мултиметъра. и сега при поставяне на деление 2К показва 1,228 при 20к - 1,28, при 200к 1,8, при 2М - 0 и при 20М - 0. Друго всичко си мери правилно, само с омметъра има проблем. Та да попитам дали е изгоряло нещо по АЦП. Ако не е да се опитам да го оправя щот кат го разгледах елементите по платката могат да се заменят. Ако някой е ремонтирал такъв ще съм много благодарен да ме насочи къде да търся проблемен елемент. Благодаря предварително.
И не видях нищо черно и прекъснато по платката. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gguest Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2011 16:28 Заглавие: Re: мултиметър DT9208 |
|
|
Виж тук: http://pro-radio.ru/measure/5291/ _________________ Когато не знаеш какво да правиш - прави каквото знаеш. |
|
|
 |
pk123 Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 16:07 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Друго всичко си мери правилно, само с омметъра има проблем. Та да попитам дали е изгоряло нещо по АЦП |
Явно АЦП е оцеляло, както и съпротивленията от делителя, т.к. са едни и същи за напрежение и съпротивление. Някое друго съпротивление е прекъснало или доста си е променило стойността.Ето по-ясни схеми за различните измервания:
линк
напр. R103, R101 и т.н. /рис. 6/ |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 19:53 Заглавие: |
|
|
| Открий транзистора с колектор база накъсо , Q1 по дадените схеми и го смени . |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2012 7:30 Заглавие: |
|
|
| Точно така, да се смени. Случвало ми се е, особено той ако е SMD, да дава утечка, както е на платката. След разпояване се "оправя". Така, че сменяй направо и недей слага SMD, а корпусен - по-надежден е. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2012 9:36 Заглавие: |
|
|
Едно споделяне от мен. Имам някакъв корейсли уред, който без видима причина също започна да показва грешка на омметър. Като дам щеките на късо даваше 2-3ома променяше се. Аз смених батерията за всеки случай отворих препоих вътре щекерите за накрайниците и нищо. И накрая елементарно дръпнах по силно едната щека и се скъса. Споделям да не пускам нова тема понякога от много работа забравяме, че и щеките се късат. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|