Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Спектрален анализатор за PC

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
borkotiger
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 1:03    Заглавие: Спектрален анализатор за PC Отговорете с цитат

Здравейте,
имам нужда от спектрален анализатор, но понеже цените им са доста солени за мен, се спрях на този: HF4040. Той е мобилен, но може да се свърже с компютър и да се гледа на голям екран. Цената му е около 500 евро. Имате ли някакви впечатления от него или от някои подобни за около тези пари?
И още един въпрос: има ли комбинирани уреди спектрален анализатор- осцилоскоп, с добри обхвати и на какви цени са?

Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 1:27    Заглавие: Re: Спектрален анализатор за PC Отговорете с цитат

На коя марка е тва чудо? За какви цели ще се ползва. За да го ползваш от PC трябва и добра карта!
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 7:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че ПАСАТ-АНТЕНИ - Пещера имаха подобен уред на фирмата AARONIA AG. Може да говориш с техника им да ти даде отзиви за работата му (ако не се бъркам де). А иначе наистина както пише във втория пост важното е за какво ще се ползува уреда за да се прецени ще ти върши ли работа.
Върнете се в началото
borkotiger
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 10:36    Заглавие: Re: Спектрален анализатор за PC Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
На коя марка е тва чудо? ...

Не знам на коя марка е, но ви давам линк http://www.testequipmentdepot.com/aaronia/rf-spectrum-analyzers/hf-4040.htm . Цялата история е малко шантава Laughing , но на кратко един приятел е управител на няколко казина. Човека го гони параноята и ми дава добри парички, да ме вика от време на време, да му проверявам някои клиенти. Та трябва ми уред с които да следя спектърния фон в помещения. Малко ме притеснява, че долната граница на уреда е малко висока и може да пропусне нещо. Затова Ви попитах дали знаете и за други алтернативи, но пак на по-прилична цена. Остава и въпроса дали има уреди като този, но комбинирани с осцилоскоп.
Вероятно има много марки, който предлагат подобни неща, но английския не ми е много добър и затова Ви моля за помощ.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 11:50    Заглавие: Re: Спектрален анализатор за PC Отговорете с цитат

Това е съвсем друго нещо. Аз си мислех, че за аудио ще се ползва. Еми то няма нужда според мен чак от такава техника може и с детектор ама да е читав. Да не говорим, че като толкова го гони параноята може да си сложи заглушители Smile
borkotiger
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е толкова просто. Ако говориш за заглушител за GSM да, но там знаеш честотата. Не се бях сетил за детектор. мислиш ли че е достатъчно надежден, че да ми свърши работа? Сега ще разгледам из нета, за да видя какво се предлага.
Върнете се в началото
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Кажи му на твоя приятел, че съвременната шпионска техника не се лови с някакви анализатори за 500 евро или други подобни устройства като детектори с които са новоднени "шпионските" магазини в България. Нужни са специализирани прибори/и то не един/ като цената им е много солена. Така, че параноята винаги ще го гони.
Върнете се в началото
borkotiger
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

sathv ти ме разби с този пост. Не очаквах такова мнение от някого, но за съжаление сигурно си прав. Само да уточним: този анализатор няма да успее да хване сигнал в обхвата си, или сигналите ще са му извън обхвата?
И още една молба: дай някое линкче към по-сериозната техника за която пишеш.
Върнете се в началото
sathv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2012 23:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Радиоефира /особено в България/ е пълен със знайни и незнайни лъчения. Радиа, телевизии, GSM-и , Wifi , самоделни предаватели и т.н. Във всеки един от тези сигнали може да се маскира едно друго "малко сигналче" с нищожна мощност. Анализатора може и да хване някаква носеща честота но е до там. Другото ще остане скрито. Като пример мога да ди дам следното. Например в цифровата телевизия се използва мултиплексиране на каналите. Тоест няколко различни канала вървят на една честота. Е на тази честота може да се вмъкне още едно "каналче". Този анализатор ще хване тази носеща честота и нищо повече. Тя си същестува. Даже телевизиите няма да изкара въпреки, че са публични а камо ли другото.Пак повтарям, че говорим в случая за интелигентни устройства. Не китайски боклуци купени от SPY магазини.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети