| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
borkotiger Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 1:03 Заглавие: Спектрален анализатор за PC |
|
|
Здравейте,
имам нужда от спектрален анализатор, но понеже цените им са доста солени за мен, се спрях на този: HF4040. Той е мобилен, но може да се свърже с компютър и да се гледа на голям екран. Цената му е около 500 евро. Имате ли някакви впечатления от него или от някои подобни за около тези пари?
И още един въпрос: има ли комбинирани уреди спектрален анализатор- осцилоскоп, с добри обхвати и на какви цени са?
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 1:27 Заглавие: Re: Спектрален анализатор за PC |
|
|
На коя марка е тва чудо? За какви цели ще се ползва. За да го ползваш от PC трябва и добра карта! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 7:56 Заглавие: |
|
|
| Мисля че ПАСАТ-АНТЕНИ - Пещера имаха подобен уред на фирмата AARONIA AG. Може да говориш с техника им да ти даде отзиви за работата му (ако не се бъркам де). А иначе наистина както пише във втория пост важното е за какво ще се ползува уреда за да се прецени ще ти върши ли работа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 10:36 Заглавие: Re: Спектрален анализатор за PC |
|
|
| DJ69VN написа: | | На коя марка е тва чудо? ... |
Не знам на коя марка е, но ви давам линк http://www.testequipmentdepot.com/aaronia/rf-spectrum-analyzers/hf-4040.htm . Цялата история е малко шантава , но на кратко един приятел е управител на няколко казина. Човека го гони параноята и ми дава добри парички, да ме вика от време на време, да му проверявам някои клиенти. Та трябва ми уред с които да следя спектърния фон в помещения. Малко ме притеснява, че долната граница на уреда е малко висока и може да пропусне нещо. Затова Ви попитах дали знаете и за други алтернативи, но пак на по-прилична цена. Остава и въпроса дали има уреди като този, но комбинирани с осцилоскоп.
Вероятно има много марки, който предлагат подобни неща, но английския не ми е много добър и затова Ви моля за помощ. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 11:50 Заглавие: Re: Спектрален анализатор за PC |
|
|
Това е съвсем друго нещо. Аз си мислех, че за аудио ще се ползва. Еми то няма нужда според мен чак от такава техника може и с детектор ама да е читав. Да не говорим, че като толкова го гони параноята може да си сложи заглушители  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 13:28 Заглавие: |
|
|
| Не е толкова просто. Ако говориш за заглушител за GSM да, но там знаеш честотата. Не се бях сетил за детектор. мислиш ли че е достатъчно надежден, че да ми свърши работа? Сега ще разгледам из нета, за да видя какво се предлага. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 19:19 Заглавие: |
|
|
| Кажи му на твоя приятел, че съвременната шпионска техника не се лови с някакви анализатори за 500 евро или други подобни устройства като детектори с които са новоднени "шпионските" магазини в България. Нужни са специализирани прибори/и то не един/ като цената им е много солена. Така, че параноята винаги ще го гони. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 22:46 Заглавие: |
|
|
sathv ти ме разби с този пост. Не очаквах такова мнение от някого, но за съжаление сигурно си прав. Само да уточним: този анализатор няма да успее да хване сигнал в обхвата си, или сигналите ще са му извън обхвата?
И още една молба: дай някое линкче към по-сериозната техника за която пишеш. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2012 23:06 Заглавие: |
|
|
| Радиоефира /особено в България/ е пълен със знайни и незнайни лъчения. Радиа, телевизии, GSM-и , Wifi , самоделни предаватели и т.н. Във всеки един от тези сигнали може да се маскира едно друго "малко сигналче" с нищожна мощност. Анализатора може и да хване някаква носеща честота но е до там. Другото ще остане скрито. Като пример мога да ди дам следното. Например в цифровата телевизия се използва мултиплексиране на каналите. Тоест няколко различни канала вървят на една честота. Е на тази честота може да се вмъкне още едно "каналче". Този анализатор ще хване тази носеща честота и нищо повече. Тя си същестува. Даже телевизиите няма да изкара въпреки, че са публични а камо ли другото.Пак повтарям, че говорим в случая за интелигентни устройства. Не китайски боклуци купени от SPY магазини. |
|
|
 |
|