| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2012 19:55 Заглавие: Управление на интернет контролер |
|
|
Използвам така нареченият CCS complier(версия 4.078). Искам да използвам PIC18F66J60. Този чип има вграден интернет контролер. Проблемът ми е, че ме ми е много ясно как да управлявам този интерфейс. Не мога да намеря никакви команди за четене и писане на данни. Не е както при ENC28J60 чрез SPI.
Не срещам особено разбиране от производителя на програмата понеже не съм я закупил, а е кракната.
Ще съм благодарен ако някой ми драсне няколко реда код как стават приемането и изпращането на информация за този контролер. Има ли стандартни функции или трябва да се работи директно с регистрите??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
amdatlon Опитен потребител

|
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2012 23:21 Заглавие: |
|
|
Не знам какво искаш точно да направиш, но по принцип намери си и се опитай да компилираш на микрочип стека. Сложи си останалата периферия за картата. Вържи го към компютър и гледай какво е поведението му. Но нещата със сигурност не са толкова прости да пишеш нещо в регистри и то да ги праща. Зависи и какви протоколи искаш да подкараш. Какви данни да предаваш. За UDP може би и да е по просто, но за TCP/IP трябва стек. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
mkrumov Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2012 11:14 Заглавие: |
|
|
Виж тук
http://www.mikroe.com/
Всичките им компилатори имат готови библиотеки.
Демо версията компилира до 2к код. _________________ Глупавият проумява само онова, което вече е станало |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2012 12:41 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съдействието, но нямам това в предвид.
Аз си разработвам свой TCP/IP стак. Самата обработка на пакета не ме интересува. Въпросът ми е следния: Как да предам примерно 1 байт информация по линията и как да приема съответно 1 байт???
Примерно за другите интерфейси има команди: putc(), printf(), spi_write(), spi_read().
Как става това при интернет интерфейса??? |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2012 18:23 Заглавие: |
|
|
Ethernet и интернет са различни думи.Успех! _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 05, 2012 20:24 Заглавие: |
|
|
по-добре влез в друг форум mcu-bg.com
Иначе по темата -> това е хардуерен блок вътре в контролера има си регистри и пишеш и конфигурираш директно тях. Т.е. отвори даташиита на контролера и виж всички регистри свързани с този блок.
И още нещо за пикове по-големи от пик12 и 16 не ти препоръчвам да използваш CCS по-добре си изтегли фри компилатора от микрочип (всичко е 100% функционално с изключение на оптимизациите). Относно кракнат софтуер моето мнение е, че никога не работи 100% коректно особено ако става дума за компилатор. _________________ www.epd.hit.bg - хоби и професионална електроника |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2012 9:31 Заглавие: |
|
|
| Използвам CCS, защото в материалите, които чета, това се използва. За жалост там работят с обикновен контролер + ENC28J60, който се командва през SPI. А това чудо тук е вградено, което ми създава известни грижи. Ако някой напише няколко реда примерен код, ще съм благодарен. Не ме интересува самия стак, а само приемане и предаване на информация. |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2012 19:20 Заглавие: |
|
|
RM, това което се случва по линията и как изглежда информацията не ме интересува.
Ще обясня простичко: когато приготвя пакета(добавя адреси, версии, изчисля чек суми добавя информацията ), той е под формата на структура от данни. Тази структура от данни(пакет) трябва да бъде изпратена до получателя през съответния интерфейс. Примерно ако това беше USART щях да ползвам команди от типа putc(), printf().
В случая обаче интерфейса е етернет контролера. Интересува ме как да прехвърля информацията към интерфейса. Това какво той ще прави след това с нея(на кого ще я праща и т.н.) не ме вълнува.
Прерових хелпа на CCS и не намирам функции за тази периферия. Предполагам ми остава само да работя с регистрите, но ми е малко мътно. |
|
|
 |
|