|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nifanta Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2012 20:39 Заглавие: принтер OKI page 14EX-само първите страници излизат нормално |
|
|
Здравейте, първо дано съм уцелил раздела, нов съм... ама много нов, Та имам питане, дали някой е имал проблем с принтер OKI page 14ex модела е стар, но само с това разполагам за сега, принтера си работи нормално, тонера е оригинален, на половина г/д е от края си - но принтера прави странен проблем - когато се пуснат N на брой страници за печат от WORD или друг софтуер за текст или графична обработка - първите 2 - 3 страници излизат нормално, но на следващите почва с маймунки и символи, дори и цели празни страници с по един ред, ии нищо не вади от там на сетне, иначе ако се принтват една по една със заявка - няма проблем, но пуснат ли се "серийно" - "отиди" пробван е с драйвери НА XP върху XP, последствие на Win7 - на LINUX UBUNTU ефекта си е същия, има малък дисплей с настройки, ресетнах го до фабрични, нищо, след това, оптимизирах настройките, пак нищо RAM: 4mb / CPU RISK 50Mhz това да параметрите пише че е LED - LAZER printer - не съм много в час с тия машинки точно, ще прощавате ако има някоя глупост - не съм вчерашен разбирам от IT - но това определено ме събори! Благодаря предварително за съветите  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2012 20:54 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно е проблемна памет.Имал съм подобен проблем с принтери на HP! |
|
|
 |
Nifanta Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2012 21:01 Заглавие: |
|
|
| хмм, паметта е интегрирана - 4 чипа на "дъното" има експанзия - за още - но иска специфичен конектор и платка на която са цоклите за SDR памети - има ли начин да го диагностицирам, софтуер или селфтест който да викна от меню (сервизно ако има) тъй като из менютата нямаше, има само странична конзола, не знам за какво е - но е кръгла кокото PS/2 порт с повече пинове? - изобщо може ли нещо да се направи.. поне за диагностика, ако не за ремонт? Имам и LTP + USB и експанзия за още "чекмеджета" това са му I/O-тата |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2012 1:32 Заглавие: |
|
|
Поща  |
|
|
 |
Nifanta Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2012 1:40 Заглавие: |
|
|
| Менютата са на 2 level-a както пишеше - едното е с бутон меню другото е с същия, след 2 секунди задържане - има само font Protection, 400кб ауто и дисейбъл - като опции - ресет се прави с бутон - стрелка дясно - 2 секунди - въпреки това.. нищо - има едно auto operation - при он и при оф - едно и също става, съмнява ме sybol set - има 100 вида - дефалт е на PC-8 като на bulgar - вади някакви неясни чудеса по лист - с дефалтния най-добре работи - до колкото може да се каже - проблема го прави без значение език или шрифт :/ - съжалявам че.. така на порции давам информация но... малко ми е разглобено всичко... 100 неща са... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|