|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2012 16:49 Заглавие: brother MFC 9880 дава Paper Jam |
|
|
Въпроса ми е, къде се намира Paper Jam датчика? Този оптрон дето е от зад на изхода на хартията или някой от двата под тонер-касетата. Свалих си сервизния мануал от нашия сайт, но не ми стана ясно кой е. Там говорят за отчитащ наличието на хартия и следящи движението и. Отворих го почистих но пак дава това съобщение. Предполагам, че самия оптрон е повреден. Голям зор е да пуснеш това чудо разколачено, че да измеря. Ще опитам да извадя платчицата със съответния оптрон на страни и като го затворя така да меря. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2012 18:43 Заглавие: За датчика |
|
|
Не е един, а са поне 3. Това са датчиците, следящи хартията по пътя й. Има един на входа веднага след подаването, един около барабана и един в печката. За да ти дава Paper Jam някой от тях е сработил. В 90% от случайте е тоя в печката - като заседне хартия юсера я дърпа наобратно и изкривява/чупи/размества лостчето. Същото и за тоя на входа. Тоя под барабана често се цапа с тонер.
Датчиците можеш да ги мериш и без разглобяване, те имат три жици - една маса , анод на светодиода и колектор на фототранзистора. Мери на куплунга на платката. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 09, 2012 21:14 Заглавие: |
|
|
Оф в печката не съм го проверявал, благодаря. Пак ще го разпарчадосвам утре. Тези двата на входа под барабана изглеждат добре. На изхода има един след печката него го гледах днеска оправих пружината на лостчето, но в самата печка не погледнах. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|