Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кой са тия транзистори?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tito_14
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 09, 2012 20:05    Заглавие: Кой са тия транзистори? Отговорете с цитат

Здравейте,
Става въпрос с проблем с лаптоп който не иска да зарежда батерията и да работи на зарядно. Лаптопа първоначално като го пратих в сервиз в София казаха че е изгорял макс чип който не могат да го доставят. Поръчах го и ми го смениха в друг сервиз понеже не ми се разкарваше до София. Обаче пак не иска да зарежда батерията но работи на ток само ако има ток в батерията като първоначално го пусна на батерия или го пускам веднага след като съм махнал батерията когато е заредена. Като работи на батерия и включа зарядното, батерията спира да пада но незарежда. като я махна продължава да си работи на ток като сменя иконата че няма батерия.
Давах го и на друг сервиз не можаха да ми кажат какво му е. От друг форум ми казаха че трябва да сменя и транзисторите които управлява тоя макс чип, но човека дето ми каза това /а той позна за кой модел лаптоп става въпрос и че чрез проблем със зарядното е станало без да му казвам/ го няма.
Тай че ето снимка на тоя макс чип и вероятно става въпрос за тези оградените елементи но така по тия надписи не мога да разбера стойностите.
Тай че ако разбирате така от тия надписи какво да купя за да ги сменя, та дано се оправи да зарежда батерията и да работи на ток

предварително благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети