Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Флашка или диск
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2012 16:40    Заглавие: Флашка или диск Отговорете с цитат

Напоследък усилено се занимавам PROTEL и на много места си водя бележки по работата с него.Затова искам да си запаметявам информацията около него.Кое е по надежден носител флашка или презаписваем диск, като трябва да се има впредвид че информацията периодично ще се допълва.И още нещо пречи ли на флашката или на компютъра ако флашката стои постоянно включена на USB-порта на компютъра?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2012 16:53    Заглавие: За носителите Отговорете с цитат

И двата носителя са ненадеждни, особено при чести презаписи. Моя съвет е - пиши си бележките на харддиска, а всяка седмица архивирай бележките и на двата носителя. Каквото и да се скапе, ще загубиш най-много бележките от последната седмица
Върнете се в началото
charli
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 10, 2012 22:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се бях доверил на една голяма по обем флашка, в която имаше изключително важна информация, събирана с години, с много моля и т.н., докато не ми я откраднаха точно тези, които най не съм очаквал. Добре че 90% я имах на харда, а най-новата, но и най-ценна за мен информация, по която съм хвърлил много труд, отиде нейде си. От тогава насам прехвърлям всичко на CD-a, едно работно копие и едно резервно. На хардове също не се доверявам, понеже по познати, не един случай, знам какво е заради едно изпускане на 1-2TB харддиск да затриеш с години трупана информация като mp3 и филми, които за някой са ценна информация, независимо, че не е придобита с кой знае колко труд.

ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2012 11:42    Заглавие: Отговорете с цитат

На работата слагаха всичко на няколко компютъра и един път се затри единия, но ги имаше нещата на другите Smile
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2012 12:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен най-надеждно средство за пазене на информация е дискетата стига да побира файловете.Другият начин (старомоден , но абсолютно сегурен) е хартиеният носител

Презаписваемият диск има живот около 10-ина форматирания или записи и е неподходящ според мен
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2012 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

аАйдеееее , кви дискети бе Laughing
Няма сто % надежден носител ... .
Истината е да се съхранява инфото на повече от едно място. Ама си е срътня Wink
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2012 12:37    Заглавие: Отговорете с цитат

georg77 написа:
Според мен най-надеждно средство за пазене на информация е дискетата...

Дискети в днешно време ползват само в митницата (и май и в НАП за ДДС-то, ама не съм сигурен дали още...) и то не защото е хубаво, а защото някой малоумник е проектирал системите. И компютрите им са с външно флопи на USB.

Хайде да не се връщаме в отминали времена.

Колкото до въпроса на питащия - периодично през седмица архивиране на директорията с важните файлове, парола на архива и ъплоад на някой файлов сървър. Ако е на повече от един - надеждността се увеличава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2012 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Че какво им е на дискетите.Ползват се до ден днешен , защо ли?Така се съхранява информация от почти всички счетоводни фирми , банки и дори държавния архив Wink Предполагам , че питащия ще съхранява текстови файлове и дискетата е подходяща , тъй като е много по-компактна и предимствата пред компак диска са много.За хардовете ще кажа , че могат да се повредят по всяко време и инфото се губи безвъзвратно.

Флашките се ползват само от Яне Янев , той е модерен и в крак с технологиите Very Happy
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 11, 2012 14:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Смех, смех....

Кой използва дискети на днешно време? Освен, че побират малко, са най-ненадеждните носители. Не знам какъв опит имаш с дискети, но вярвай ми, изхвърлил съм стотици, защото не могат да се четат!

А и колко дискети ще ти трябват за съхранение на 1 терабайт? Половин милион, че и повече. А за колко време ще ги запишеш и ще ги прочетеш?
Аз ежедневно правя бекъпи на повече от 10 терабайта. Как ти се струва да стане с дискети?

Всички сериозни бекъпи се правят на ленти или на дискови масиви.
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2012 1:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Че какви ще са тия записки за да препоръчваш 1ТБ памет Very Happy
Дискетите си се четат идеално и могат да се форматират многократно.Това , че не ти допадат е друг въпрос.
В 2 дискети могат да се съхранят трудовете на Бай Тошо като текстови файл Very Happy

Цитат:
Кой използва дискети на днешно време? Освен, че побират малко, са най-ненадеждните носители

Това не е вярно Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети