| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobitur Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 11:12 Заглавие: Алармена система Apolo7D |
|
|
Преди години си взех въпросната аларма и работи дълго и без проблемно вкъщи, но един ден започна да свири и батерията не можа да издържи и алармата умря тотално не свети нищо по нея.
След отварянето на пръв поглед установих, че трансформатора е изгорял. Въпроса ми е към просветените какъв трябва да е трансорматора(колко волта и ампера). Обадих се на Инсас ООД от там ми казаха, че трябва да е 12 волта. На мен ми се струва малко тъй като батерията е 12 волта и предполагам, че няма кой да е зарежда.
Поздрави на всички, ще се радвам някой да постне някой ред че съм решил да е оправям тази аларма че с тези обири напоследък. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 11:38 Заглавие: |
|
|
Tрафът трябва да е 16-18V/0,7A.ИНСАС много добре знаят това и могат да ти продадат такъв траф. Аз бих те насочил към траф 18V от модем на БТК-първите им модеми,едни сиви такива бяха,без WiFi. Ако ползваш такъв обаче смени електролита след греца с такъв за 35V. Но силно ме съмнява,че истинската причина е някъде другаде. Трафовете които ползват ИНСАС са много добри.Аз съм монтирал много техни системи като твоята-повече от 50 броя и досега траф не е горял. Провери си батерията и стабилизатора,който е на платката-7815. Провери и диодите на греца,а бе всичко,свързано с мрежовото захранване. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
bobitur Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 14:58 Заглавие: |
|
|
| Батерия съм купил нова. Трафа е стопен до неузнаваемост чак не знам как не се е запалила цялата платка която е над него. Сигурен ли си че трябва да е над 12 волта. За какво ми казват от инсас, че трябва да е 12 волта. На входа на платката където се вкарват кабелите от трафа пише 16 волта. Какво представлява този стабилизатор и диодите на греца, как да се ориентирам визуално и как да го проверя? |
|
|
 |
dyaneff Нов потребител

Регистриран на: 25 Ное 2010 Мнения: 34 Местожителство: Долни Чифлик
|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 19:08 Заглавие: |
|
|
| Вярно, че пише 16 Волта променливо, но ако аз бях на твое място щях да послушам мнението на Колегата. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 19:22 Заглавие: |
|
|
За да можеш да стабилизираш напрежението след изправителя на 15V трябва да имаш на входа на стабилизатора поне 18-19V! Затова с траф 12V няма да се получи нищо! Остави какво са ти казали. Като не стане нали ще им я пратиш да ти я ремонтират! Оригиналните трафове,които слагат в тези системи са 17V/0,7A! Гарантирам ти го с главата си! Лошото е това,че като чета поста ти явно сам няма да можеш да се справиш! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
bobitur Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2012 13:04 Заглавие: |
|
|
оказа се трафа и батерията. Сложих траф както каза колегата 17волта на 0.7 ампера и всичко заспа.
Благодарности на всички. |
|
|
 |
|