Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Алармена система Apolo7D

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bobitur
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2012 11:12    Заглавие: Алармена система Apolo7D Отговорете с цитат

Преди години си взех въпросната аларма и работи дълго и без проблемно вкъщи, но един ден започна да свири и батерията не можа да издържи и алармата умря тотално не свети нищо по нея.
След отварянето на пръв поглед установих, че трансформатора е изгорял. Въпроса ми е към просветените какъв трябва да е трансорматора(колко волта и ампера). Обадих се на Инсас ООД от там ми казаха, че трябва да е 12 волта. На мен ми се струва малко тъй като батерията е 12 волта и предполагам, че няма кой да е зарежда.
Поздрави на всички, ще се радвам някой да постне някой ред че съм решил да е оправям тази аларма че с тези обири напоследък.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2012 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Tрафът трябва да е 16-18V/0,7A.ИНСАС много добре знаят това и могат да ти продадат такъв траф. Аз бих те насочил към траф 18V от модем на БТК-първите им модеми,едни сиви такива бяха,без WiFi. Ако ползваш такъв обаче смени електролита след греца с такъв за 35V. Но силно ме съмнява,че истинската причина е някъде другаде. Трафовете които ползват ИНСАС са много добри.Аз съм монтирал много техни системи като твоята-повече от 50 броя и досега траф не е горял. Провери си батерията и стабилизатора,който е на платката-7815. Провери и диодите на греца,а бе всичко,свързано с мрежовото захранване.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
bobitur
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2012 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Батерия съм купил нова. Трафа е стопен до неузнаваемост чак не знам как не се е запалила цялата платка която е над него. Сигурен ли си че трябва да е над 12 волта. За какво ми казват от инсас, че трябва да е 12 волта. На входа на платката където се вкарват кабелите от трафа пише 16 волта. Какво представлява този стабилизатор и диодите на греца, как да се ориентирам визуално и как да го проверя?
Върнете се в началото
dyaneff
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Долни Чифлик

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2012 19:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Вярно, че пише 16 Волта променливо, но ако аз бях на твое място щях да послушам мнението на Колегата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2012 19:22    Заглавие: Отговорете с цитат

За да можеш да стабилизираш напрежението след изправителя на 15V трябва да имаш на входа на стабилизатора поне 18-19V! Затова с траф 12V няма да се получи нищо! Остави какво са ти казали. Като не стане нали ще им я пратиш да ти я ремонтират! Оригиналните трафове,които слагат в тези системи са 17V/0,7A! Гарантирам ти го с главата си! Лошото е това,че като чета поста ти явно сам няма да можеш да се справиш!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
bobitur
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2012 13:04    Заглавие: Отговорете с цитат

оказа се трафа и батерията. Сложих траф както каза колегата 17волта на 0.7 ампера и всичко заспа.
Благодарности на всички.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети