| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 19:24 Заглавие: Лепене на магнитопровод |
|
|
Здравейте!
Става въпрос за вит магнитопровод от този тип:
http://www.pchelar-probvaisambg.com/images/St115_57SN9.jpg
След като съм го разглобил и навил необходимата ми вторична намотка как се процедира с лепенето му?
Трябва ли да зачистя от лака отделните "U" образни части където контактуват един с друг преди да залея с лак и пристегна? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 19:49 Заглавие: |
|
|
Аз ги почиствам до метален блясък и притягам със скоби обикновено от тези за маркучите, които се продават. Трябва да има хубав контакт между 2 части на сърцевината и по принцип колкото по добре паснат толкова по-добре. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 20:57 Заглавие: |
|
|
| Зачистваш челата много добре, след стягането на магнетопровода, всичко да мине през лака, ако се наложи и втора ръка. Има ли хлабини ще бръмчи и загрява допълнително. |
|
|
 |
пламенхар Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 21:12 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Аз ги почиствам до метален блясък и притягам със скоби обикновено от тези за маркучите, които се продават | Обясни какви са тези скоби-трябва да са някакви много големи.
Аз имам един ТС180 и се чудя с какво да го стегна.Доста е голям. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2012 21:55 Заглавие: |
|
|
ТС180 е голям. Скобите действат само за по-малки магнитопроводи. Вариант до някъде е с 2 шпилки и винкелчета в двата края. Така съм виждал на DIY електрожени, че се стягат. Трябва малко изобретателност. Фабрично са ги стягани на стенд предполагам и със спояване. Нещо може да се взаимства и от тази технология.
Колко е обиколката на 2 U - образни на TC180?
http://www.pnevmatik.com/Skobi%20i%20polipropilen/
Тук има каталог и до 280мм обиколка има скоби. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2012 9:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви Аз моя магнитопровод го стегнах със свински опашки, но не знам дали правят достатъчно усилие?  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2012 9:57 Заглавие: |
|
|
Ако не бръмчи е достатъчно. Но има известна доза несигурност с тия свински опашки. Ако се заграява трафа може да стане проблем. Плюс това някой много бързо се скапват, има доста менталиви свински опашки. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2012 10:53 Заглавие: |
|
|
По дъртите от форума трябва да си спомнят за скобите за водни съединения, които се състояха от лента,скобичка от ламарина и за стягане се ползваше шплент.Такива се намират още по старите московски аутомобили. Та за твоя проблем намираш една такава стара скоба, отрязваш лента с необходимата дължина. От консервена кутия става.Ако е къса лентата се запояват две три, колкото е необходимо и си стягаш трафчето.Само проследи внимателно, как е сгъването при свалянето на старата скоба. Или питаш Стар майстор. Успех!
А а за свинските опашки забрави! Ще се скъса някога и може и къщата да запалиш !
А в момента държа скоба в ръцете си от модерните. Никакъв проблем не е да я наставиш с още една или още две, както се прави със свински опашки |
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2012 13:18 Заглавие: |
|
|
| От новите скоби има едни с много голям диаметър.Ползват ги в двигателите на големите машини(камиони,автобуси и т.н.). |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 16:52 Заглавие: |
|
|
AZ:) т.е. ти В никакъв случай да няма електрическа връзка между ламелите. Ако не си забелязал има лакова изолация между тях. Иначе щяха да сложат едно дебело огънато желязо. |
|
|
 |
|