| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 21:55 Заглавие: |
|
|
Между ламелите ясно, въпроса беше двете "U"-та, които се слепват едно срещу друго дали трябва да са зачистени
Сега се сетих, има едни метални скоби, с които се стягат маншоните на каретата на автомобилите. С тях ще стане идеално! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 23:28 Заглавие: |
|
|
Бе не е точно тъй,щото челата на пакетите са шлайфани и не са лакирани. При сглобяване се ползва специално лепило. Преди години в Радиоклуба бяха донесли стари руски радиостанции,в които имаше топфкерни от много мек феритен материал. То даже си беше пластмаса някаква омесена с феритен прах. Разтваряхме ги в коресилин и с полученото лепило съединявахме магнитопроводите. Не знам дали сте забелязали,но руските трафове не са лакирани. Защото ако се лакира,тоя траф после не може да се разглоби по никакъв начин! Най-добре е да се парафинира,някъде бях писал как става това. След тая операция и най-бръмчащите гадини млъкват завинаги,а последващото евентуално разглобяване не е проблем. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 1:01 Заглавие: |
|
|
Електрон 714 и сие Биват два вида, навити с алуминиев или меден проводник. Ползвах ги навремето за мощни токоизправители, като им навивах шина за вторична ! Даже може и да имам един два някъде  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 9:12 Заглавие: |
|
|
| кязъм написа: | Електрон 714 и сие  |
тцЪ  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 12:16 Заглавие: |
|
|
Така е. ТС180 са от черно-белите ЕЛЕКТРОН и останалите му братчета. 714 бяха с ТС270 доколкото помня,в тях има алуминиев проводник. За 180 мисля че бяха с мед! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 13:32 Заглавие: |
|
|
Току що разглобих един такъв трансформатор. Зачистени са челно двете части между магнитопроводите. Въпреки това аз бих сложил по една хартия между двете, не мисля че ще създаде съществена междина а може да подобри минимално работата.
А скобата за стягане е подобна на тези които ти описваш, само че е направена за точно определен диаметър
Между другото виждал съм трансформатори Ш образни, заводски нарочно заварен острани магнитопровода, (за да не се разглобяват) само че това не би се отразило добре на работата. Аз имам един трансформатор навиван, на който ламелите бяха ръждиви и грееше много магнитопровода, дори на празен ход. |
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 13:50 Заглавие: |
|
|
| Не мисля, че слагането на хария между магнитопроводите е добра идея.Това е все едно да се остави въздушна междина,което ще наруши магнитният поток.Все пак е мрежов трансформатор а не дросел.А какво стана с оригиналните стягащи елементи?Защо не ползваш тях? |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 14:18 Заглавие: |
|
|
Оригиналните се скъсаха при разглабянето, а уж бях внимателен  |
|