| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Lascorz Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 22:44 Заглавие: Как да се изправи и ограничи ток от магнет |
|
|
Здравейте , имам следният въпрос. Как мога да изправя и огранича ток от магнет. Става въпрос за една 6 волтова моторетка.Искам от запалването ,което е магнетно (маховик и плочка със бобини) да зареждам акумулатор . Има 3 изхода от магнета единият е за паленето другия за фара и другият е за свирка.Мислата ми е този изход за свирката да го изполвам за зареждане на акумулатор . На кабела при ниски убороти измервам 6волта но при увеличаване на уборотите достига 9в което според мен ще презарежда акумулатора.Другото,което ми притеснява ,че като закача кабела на акумулатора то ще стане обратен ефект ... акумулатора ще подава ток на бобината при ниски убороти Та можете ли да ме насочите какво да правя и какво ще ми е необходимо . Благодаря ви предварително
Пиши грамотно
Последната промяна е направена от Lascorz на Нед Яну 15, 2012 23:55; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 23:48 Заглавие: |
|
|
| Не ми е много ясно защо ви е акумулатор,ама щом сте решили...Напрежението се изправя с диоди .Тока се ограничава с реле-регулатор.Например реле от стар мотоциклет на 6 волта с колекторно динамо.Акумулатора не може да върне ток към магнетото заради изправителя. |
|
|
 |
Lascorz Нов потребител

|
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 12:22 Заглавие: |
|
|
| Ако акумулаторът е оловно-киселинен, напрежението на изхода на стабилизатора,който сте дали в линка трябва да е 7волта.Друг е въпросът при какво входно напрежение ще ги вади тези 7волта,като то ще зависи от оборотите на двигателя.Все пак нищо не пречи да се пробва. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2012 16:32 Заглавие: |
|
|
Към колегите:
Интересува ме изхода от мотора дали е променливотоков двуполярен или правотоков.
Впредвид, че е един кабел, означава ли, че другия проводник е свързан към шасито?
Тогава ако се използва стабилизатор за заряда на акумулатора, трябва изходния минус да не се свързва към шасито? _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
|