| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vanko_monev Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 15, 2012 18:42 Заглавие: Регулатор на обороти |
|
|
| Здравейте колеги, преди време си купих едно телоподаващо, регулаторът на обороти на двигателчето не работи. Проучих възможността за нов регулатор /този който се вгражда фабричо/ но цената изобщо не ме устройва. Ако някой може да ми даде схема за регулитане да оборотите не правотоково моторче , ще съм много благодарен. Моторчето е българско на Динамо-Сливен. Телоподаващото е Isaplan, ако има значение. Оригиналното му захранване е 36v. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 8:24 Заглавие: Регулатор |
|
|
Какъв е тока на електродвигателчето? _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 9:07 Заглавие: Re: Регулатор |
|
|
| Deliya написа: | | Какъв е тока .. |
Като за 100VA трансформатор |
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 9:48 Заглавие: |
|
|
| То не е тъй както ти си мислиш и ти трябва регулатор на мотора.В тази платка на исаплам има няколко времена които са предварение и закъснения..Всичко е съобразено с подаването на газа за заваряване.Като натиснеш спусака първо газа тръгва за секунди преди да тръгне мотора и когато мотора почва да тръгва тръгва съвсем плавно до като ти държиш спусъка и после се развърта на мах.После след като спреш подаването газа се държи отворен още няколко секунди отворен за качествена заварка, като оборотите зависят от наторването на телта.Да има еднаква сила на дърпане и се следи тока на мотора и се следи пиковото натоварване и др.Не си мисли че тъй лесно става хоп и ти трябва само гол регулатор.като погледнеш платката са сложили една камара интетрални схеми и не си мисли че са ги слагали напразно а точно затуй са ги слагали.Намери производителя и продават платки на ниски цени дадени им от клиенти и върнати но ремонтирани.А не чисто нови.За нова платка ми искаха от рооса 180 лв а аз я купих отнремонтирана но моята я върнах и ми излезе 30 лв.Ти за 30 лв не можеш да направиш такъв регулатор и да се скъкаш.Върни си платката и си вземи работеща. |
|
|
 |
|