Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнения за Voltcraft VC1008 graphic multimeter

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
danjoy
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Асеновград

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2012 14:03    Заглавие: Мнения за Voltcraft VC1008 graphic multimeter Отговорете с цитат

Здравейте, има ли някой информация за този уред. По това което е дадено като технически х-ки не е много ясно този графичен мултицет ще работи ли като класически осцилоскоп.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2012 2:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам същия, само че с надпис UNIT 81B. Осцилоскоп+мултимер+автоматичен честотомер. Моя е до 8 Мхц като има и версия до по-ниска честота. Изглежда Унит са крали от Волткрафт или обратно Smile)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
danjoy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2012 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Какви са ти впечатленията. Заслужава ли си за бърза диагностика. Аз се занимавам с автоклиматична техника, а доста от производителите вече монтират цифрови датчици и ел. командни клапани (на компресора). Question
Как се справя с непериодични сигнали? Smile
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2012 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползвам го за любителски цели и съм доволен, най-вече от малкия размер. Има автоматичен и ръчен режим. При автоматичния сам превключва обхватите на напрежението и времето в меню осцилоскоп. Като недостатък на автоматичния режим е че са му нужни 2-4 секунди да познае подходящите диапазони. Нямам наблюдения от други LCD осцилоскопи да ги сравня. Има връзка с компютър която още не съм пробвал( не ми се е налагало). За апериодични сигнали не знам как ще е . Ще трябва да го настроиш на ръчен режим понеже автоматичния е бавен и ще пропусне да улови сигнала. В менюто може и да има опция да прави скрийншот като види сигнал, но не съм го разглеждал подробно.
Някъде из нета има ревю на УНИТ 81Б. 200 лири или 550 лева са много , купих го от ибей и ми излезе към 300-350 лв. с ДДС-то на митницата
Върнете се в началото
danjoy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2012 8:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти за информацията. Беше ми полезна. Ще се поровя за по- добра цена. Между другото Фарнел го предлагат на 191 евро.
Върнете се в началото
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2012 8:24    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.ebay.com/itm/UNI-T-UT81B-UT-81B-HANDHOLD-MULTIMETER-OSCILLOSCOPE-8MHZ-USB-DMM-/150695981643?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D4%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D5667011474057722015
Тука пък е 200 долара. Farnell ще ти го продаде за 460 лева.
Аз лично мисля, че ако ви трябва мобилен осцилоскоп има файда да го купувате, иначе има стари много по-добри осцилоскопи за тия пари, продават се и дигитални нови 2x20MHz под 500 лева.
Върнете се в началото
danjoy
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2012 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Определено ще е мобилен осцилоскоп. Хареса ми идеята за комбиниран мултицет / осцилоскоп. Но ме притеснява, че всичко многофункционално е компромис. Затова питам в форума за отзиви. Благодаря за мненията ви.
А ето и нещо по-добро, но е само осцилоскоп.
http://uk.farnell.com/velleman-sa/hps40/oscilloscope-handheld-40mhz/dp/4300592
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2012 23:54    Заглавие: За осцилоскопа Отговорете с цитат

От конкретния модел нямам впечатления, но имам големи резерви към преносимите комбинации мултиметър - осцилоскоп. Забележките ми са следните:
1. Малък екран с ниска резолюция - 160x160p, на другия още по малка
2. Много нисък Sample rate - 40Ms/s
3. Много къса памет - 256 samples
4. Много бавни, типично Holdoff-а е стотици милисекунди
5. Проблеми със синхронизацията, особено на кратки импулси
6. Изключително неудобни за управление.
Работил съм с OWON HDS2062, който е в пъти по-добър от изброените по-горе (60MHz,250Ms/s, 10ksample памет, двулъчев, екран 640х480, цветен, има акумулатори и зарядно), а като цена не е много по-скъп, вероятно ще излезе с доставката и митото м/у 400 и 500лв. Да, върши работа, полезен е, но и той за ежедневна работа е адски неудобен. За да му смениш развивката от 1мс/дел на 0.5мкс/дел ще те заболи пръста от натискане на бутони...
Все пак си имат и предимства - малки и леки са. Моя съвет е - ако ще го ползваш в офиса или работилницата всеки ден - купи си истински осцилоскоп. Ако ти трябва нещо за носене по обекти и за по-непретенциозна работа - става.
Модела на OWON, дето го цитирах по-горе, има параметри като на "истински" осцилоскоп. Само дето вместо нормалните "врътки" за настройка на режимите обикаляш по менюта с малки бутончета. В следствие на което работата с него се превръща в мъчение.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети