|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2012 19:47 Заглавие: LG 20LS1R-ZK - не включва- Решено |
|
|
Шасито е LP68A. При включване, диода премигва в червено, зелено няколко пъти и угасва. Управлява се от дистанционното , но не се включва. Светодиода светва в зелено и пак угасва. Състава е MCU: ENGINE LGE9655-LF A6MC533999F , EEPROM:24C64 , флаш :MX25L4005A. Матрица: LC201V02. Версията е V-3,02. Проверил съм всички напрежения, ресета, нов флаш и дъмп от тази тема : http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=80898&highlight=lp68a&topicshow=%D2%FA%F0%F1%FF%20bin%20%E7%E0%20LG%2020LS5R-ZA%20chassis:%20LP68A. Резултат няма. От време на време са включва дисплея и светва в квадратчета, но нищо не се управлява. След изключване и включване пак започва да премигва диода и угасва без да се включи дисплея. Моля, ако някой има изпробван флаш за този модел да ми прати , или търся помощ и идеи за повредата. Изчел съм всички теми по въпроса и съм проверил всичко. Здрава е и SI4925B. Благодаря.
Колко трябва да е напрежението за ресета? От KIA7427 излиза ниско ниво. Дали трябва да е толкова?
Последната промяна е направена от jivko на Сря Яну 18, 2012 15:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2012 19:02 Заглавие: |
|
|
И според еквивалентната схема нивото трябва да е ниско :
И на схемата на тв там изхода е отбелязан с "0" |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2012 19:37 Заглавие: |
|
|
Да ама за какво да се хвана? При включване и светване на диода в зелено на гейта на полевака за захранване на матрицата не се подава ниско ниво, а си е 12 волта. Трябва ми сигурен запис на флаша за да съм сигурен, че не е от него. Иначе, ако е от матрицата защо не се захранва? Давайте идеи. Благодаря.
На резистора R250 откъм процесора има 1.8 волта и не се променя при светване на диода в зелено и червено.
Пропуснал съм да проверя пулсациите на C199. Излезе, че е изсъхнал. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|