| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tinox Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2012 15:01 Заглавие: Luxeon 5.1 Home Theatre - Проблем с ниските честоти |
|
|
Здравейте ! Надуха се два кондензатора ( 25V - 6800 uF ) поради лош кабел за аудиото. Смених ги и сега баса не се чува. Малките говорители за левите и десните канали се чуват но големия говорител за баса го няма никакъв...на платката забелязах, че на някой патеки няма калай но тъй като не съм много на ТИ със електрониката...реших първо да питам и после да запоявам Ето снимка:http://imageshack.us/f/20/2sub.jpg/
Кондензаторите съм ги отбелязал с + и -
"жълт-черен-жълт" са кабелите към траф-а. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2012 15:24 Заглавие: |
|
|
| Като гледам на снимката, не само, че няма калай ами няма и мед. Това можеш да провериш с обикновен мултицет. Ало е така, значи не е проблема в кондензаторите, ами нещо по-сериозно е изгоряло. |
|
|
 |
Tinox Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2012 15:32 Заглавие: |
|
|
Ама тея пътеки да ги свържа ли ? И кое да проверя с мултицет ? Не съм свързал пътеките защото ми се вижда странно от плюса на кондензатора да отива къв черния кабел на траф-а ( който според мен е ground-a )...ама не разбирам много и затова питам тук  |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2012 20:05 Заглавие: |
|
|
След като са ти изгорели пистите на платката, значи са протекли недопустими високо токове. Ако ги възстановиш с проводник ще предизвикаш повредата на още повече елементи по платката. Затова те съветвам следното:
1.-Ако държиш на колонките си - занеси ги в сервиз , където ще ти ги поправят.
2. Ако си ги прежалил, и си готов да ги ремонтираш ( т.е. си готов да си купиш нови ). започваш да четеш за еднопътен и двупътен изправители, еднополярни и двуполярни захранвания, гледаш как е направено при теб и евентуално питаш, ако имаш конкретни въпроси.
3.Ремонт чрез въпроси какво да правя е възможен единствено когато учасниците в дискусията знаят за какво става дума, и могат да формулират мислите си в 2-3 изречения. При това са необходими базови знания над средните.
Успех в начинанието ти независимо кой път ще избереш! |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 21, 2012 22:43 Заглавие: |
|
|
| Е къде пък видяхте, че са му прекъснали пистите? Я първо да провери да не се е извадил кабела за субуфъра който е на куплунг. |
|
|
 |
|