| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 18:33 Заглавие: NEO 17MB21-1-В повечето случай гасне след пускане |
|
|
Модела е TF-1505LCD. При пускане панела светва за момент и гасне, някой път задържа и работи нормално до следващото спиране. Гасне, но не минава в ст. бай. Всички електролити са сменяни. Петнайсете волта са стабилни, но 12-те след управляемият стабилизатор за 12в са 11.7, но нямат мърдане. Двете лампи са здрави - палих ги с външен инвертер. Сменях FDS8962A същата работа. Трефчето е едно за двете лампи и е 30052713, но нямам такова за проба. Дали имате някаква идея и дали е уместно в краен случай да го пусна с външен инвертер. Пробвах работи така, но не ми се ще да го осакатявам.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 19:20 Заглавие: Re: NEO 17MB21-1-В повечето случай гасне след пускане |
|
|
| emo-evropa написа: | | Трефчето е едно за двете лампи и е 30052713, но нямам такова за проба. |
Имам на склад нови.Цената ти е на лични,но се съмнявам че не е в него проблема. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 19:47 Заглавие: |
|
|
Наистина ли отгоре и отдолу има само по една лампа.Не съм убеден, че е така.Може да се направи елементарна проверка -закача се осцилоскопа на бялата жица излизаща от "лампата" и се гледа осцилограмата ,след това на другата и се сравняват двете осцилограми.
Според мен лампите са си две по две и една от лампите е почналада дефектира и като се стартира няколко пъти позагрее и почва да пали /да лъже усилвателя на грешка на чипа. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 20:36 Заглавие: |
|
|
Смени на изхода 3 броя малки сини кондензаторчета както ти е писал Филипов.Двете бяха по 12 пико но третото не помня.Това е стандартен дефект.Трафчето по принцип не се скапва в тези модели .  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 21:14 Заглавие: |
|
|
Малко не ми е ясно как ще запали и ще работи цял ден ако някой от тия кондензатори се скапе ама Емо да видим какво ще направи. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 21:33 Заглавие: Още една възможност |
|
|
| Провери за лоша спойка на изводите на лампите. Или побив/прекъсване на кабела към лампите. Обикновено има промяна на цвета на изолацията около мястото. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 21:42 Заглавие: |
|
|
| gigant, Лоши спойки и скапани електролитни кондензатори са първото нещо, дет се проверява иии е станало нарицателно ... Аман, бе |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 22:12 Заглавие: Re: Още една възможност |
|
|
| gigant написа: | | Провери за лоша спойка на изводите на лампите. |
gigant,според мен emoome не те разбра точно.Лошата/прегоряла/ спойка на кабела за края на лампата винаги е следствие а не причина за дефекта.Когато почне да се скапва лампата започва много силно да грее този накрайник за който се запоява кабела и от там нататък се появяват всички тези останали неща.Но според мен emo-evropa въобще не е отварял дисплея за да стигне до там.Лоша спойка съм срещал единствено в някои 37 инчови дисплеи LG но там причината е друга.Машината е оставила този накрайник много къс и лошо калайдисан. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 22:37 Заглавие: Re: Още една възможност |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Когато почне да се скапва лампата започва много силно да грее този накрайник за който се запоява кабела и от там нататък се появяват всички тези останали неща.Но според мен emo-evropa въобще не е отварял дисплея за да стигне до там.. |
За сега е неизвестна схемата, по която става това :
| emo-evropa написа: | | Двете лампи са здрави - палих ги с външен инвертер |
Т.е. веригата включва ли "лошите спойки" ?
Квото не съм разбрал -светнете, моля  |
|
|
 |
|