Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO 17MB21-1-В повечето случай гасне след пускане
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 25, 2012 23:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Работата отива на заяждане,нещо на което не съм склонен.Не знам каква е схемата ама на ден сервизирам поне по три монитора и в повечето случаи когато има проблем с лампите и има нагорели накрайници причината е скапана лампа.Това, че е включвал външен инвертор нищо не значи защото няма верига която да следи състоянието на лампите.Предполагам че лампите са две с общ извод и като е слагал външния инвертор ако едната лампа свети нормално няма как да разбере, че другата е неизправна.Твърдя че лампите са две защото не съм виждал монитори с една лампа отгоре и една отдолу.Може и да има .Освен в един много архаичен монитор с една лампа и то само отдолу по подобие на дисплеите на лаптопите.Няма да пиша нищо повече по тази тема докато Емо не види какъв е дефекта.Целта е не да се направя на голям майстор а човека да не преоткрива топлата вода.
petromaniq66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Яну 25, 2012 23:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Подкрепям мнението на gigant. Наскоро ме подлуди един монитор на който имаше нагорял захранващ кабел на лампите в близост до цокъла(провеждала е само овъглената изолация). За да се разбере това обаче е необходимо да се разхвърля панела - твърде неприятна работа - особено събирането му. А лампите са 2Х2.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 26, 2012 0:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Всички електролити сменени, цялата платка презапоенна, панела разглобен лампите са по една /един траф трудно би запалил 4 лампи според мен/ паля ги с инвертор работят. Други пробни лампи с други жици запоени за изводите на платката не мога да запаля с оргиналният инвертор.Само розовеят и после гаснат. Единствено сините кондезаторчета не съм сменял, че нямах подобни, но като запали работи, но утре ще свалим от боклуците и ще ги сменя. Нещо пропускам ама що е то ???
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Чет Яну 26, 2012 8:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Послушай ни смени сините кондензаторчета Very Happy

http://www.fixya.com/support/t2771248-toshiba_15
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 27, 2012 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-после намерих 12пико. И нещата си дойдоха на място. Нямам обяснение как е работил, явно капацитета на единия не му е стигал да запали, че го меря 10 пико. Благодаря Ви Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети