| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 23:20 Заглавие: |
|
|
Работата отива на заяждане,нещо на което не съм склонен.Не знам каква е схемата ама на ден сервизирам поне по три монитора и в повечето случаи когато има проблем с лампите и има нагорели накрайници причината е скапана лампа.Това, че е включвал външен инвертор нищо не значи защото няма верига която да следи състоянието на лампите.Предполагам че лампите са две с общ извод и като е слагал външния инвертор ако едната лампа свети нормално няма как да разбере, че другата е неизправна.Твърдя че лампите са две защото не съм виждал монитори с една лампа отгоре и една отдолу.Може и да има .Освен в един много архаичен монитор с една лампа и то само отдолу по подобие на дисплеите на лаптопите.Няма да пиша нищо повече по тази тема докато Емо не види какъв е дефекта.Целта е не да се направя на голям майстор а човека да не преоткрива топлата вода. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2012 23:31 Заглавие: |
|
|
| Подкрепям мнението на gigant. Наскоро ме подлуди един монитор на който имаше нагорял захранващ кабел на лампите в близост до цокъла(провеждала е само овъглената изолация). За да се разбере това обаче е необходимо да се разхвърля панела - твърде неприятна работа - особено събирането му. А лампите са 2Х2. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 26, 2012 0:00 Заглавие: |
|
|
| Всички електролити сменени, цялата платка презапоенна, панела разглобен лампите са по една /един траф трудно би запалил 4 лампи според мен/ паля ги с инвертор работят. Други пробни лампи с други жици запоени за изводите на платката не мога да запаля с оргиналният инвертор.Само розовеят и после гаснат. Единствено сините кондезаторчета не съм сменял, че нямах подобни, но като запали работи, но утре ще свалим от боклуците и ще ги сменя. Нещо пропускам ама що е то ??? |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2012 18:38 Заглавие: |
|
|
Най-после намерих 12пико. И нещата си дойдоха на място. Нямам обяснение как е работил, явно капацитета на единия не му е стигал да запали, че го меря 10 пико. Благодаря Ви  |
|
|
 |
|