Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Флашка или диск
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 12, 2012 9:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Нали говориш за банки, държавен архив и счетоводни фирми?
Точно с такива данни се занимавам и знам за какво става въпрос.
Прочети какво написах и за изхвърлените дискети.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milmar
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2012 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично архивирам важните неща на няколко места : флашка и външен хард , които са си винаги в мен , на компа на работа , на компа и лаптопа вкъщи ... на 4-5 места . Тези неща са ми общо около 100GB - лични снимки , архиви на работните ми папки , и др. На месец-два правя "пълно изравняване" Laughing на масивите в отделните носители . Отделно най-важните неща ги имам и на DVD .
Някой ще каже параноя - не е Wink , просто опит и преживян катаклизъм с един харддиск Embarassed .

Дискетите бяха голяма работа в студентските ми години ( преди 20г Embarassed ) , от тогава имам 2 , които нарочно съм пробвал и до последно работеха . Но вече нямам флопи . В последните 10-на години просто няма дискети , а просто някакви боклуци , които след първо записване не се форматират дори вече , да не говорим какъв обем събират .

Към автора : ползвай поне две неща : флашки , хард и флашка ... няма значение , но поне два . Едното да ти е съхранено добре и да не се ползва често , да е архивно . Синхронизирай от време на време !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2012 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Архивирай поне на два носителя - flash memory, memory card и според обема информация - CD или DVD. По време на работа за текущо съхранение можеш да ползваш CD / DVD RW. Това за 10-те пъти форматиране важи за "гаражните" производства. Аз имам носители Verbatim Super Azo Scratch resistant, форматирани над 50 пъти и нямам проблеми с тях. Ползвай маркови носители - Corsair, Kingston, Verbatim, Maxell.
Ако е възможно - съхранявай копие на повече от 1 PC, разбира се с пароли и т.н. За предпочитане да не е laptop или netbook - набиват се на очи и са чест обект на кражба. Едно изтърване и може да се скапе всичко.

Дискети, преносими HDD и т.н. - абсолютно ненадеждни! Дискетите сами се скапват, защото сегашните са някакви боклуци, да не говорим за самото FDD. В близост до електромагнитни и магнитни полета се скапват. Преносимите HDD - едно изтърване е достатъчно да се повреди ако не необратимо, то частично информацията.
Върнете се в началото
cvetellina
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 26, 2012 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

milmar написа:
Аз лично архивирам важните неща на няколко места : флашка и външен хард , които са си винаги в мен , на компа на работа , на компа и лаптопа вкъщи ... на 4-5 места . Тези неща са ми общо около 100GB - лични снимки , архиви на работните ми папки , и др. На месец-два правя "пълно изравняване" Laughing на масивите в отделните носители . Отделно най-важните неща ги имам и на DVD .
Някой ще каже параноя - не е Wink , просто опит и преживян катаклизъм с един харддиск Embarassed .

Дискетите бяха голяма работа в студентските ми години ( преди 20г Embarassed ) , от тогава имам 2 , които нарочно съм пробвал и до последно работеха . Но вече нямам флопи . В последните 10-на години просто няма дискети , а просто някакви боклуци , които след първо записване не се форматират дори вече , да не говорим какъв обем събират .

Към автора : ползвай поне две неща : флашки , хард и флашка ... няма значение , но поне два . Едното да ти е съхранено добре и да не се ползва често , да е архивно . Синхронизирай от време на време !

хах... ти си човека, който никога няма да си загуби информацията ! Евала !
Да не си помислиш че те иронизирам нещо... наистина съм сериозна !

Exclamation Arrow Ай да поспреш малко с флууда а Question Другите празни приказки дето ги напляска из на хората темите ги трия Exclamation Ако нямаш какво да правиш-моля, не го прави тук Exclamation Evil or Very Mad И няма да е лошо да се запознаеш с правилата на форума и с кой бутон се отговаря Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети