| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
venc_i Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2012 18:51 Заглавие: Трансформатор 7,5kV захр. за неон, как да го пусна да работи |
|
|
http://vikiwat.com/transformator-7-5kv-20-60cm-zahranvane-za-neon.html
На това нещо ми трябват 7-те киловолта, казаха ми, че трафа имал защита и неможе да работи без лампата. Как да го накарам да работи без лампа.
Незнам и как се свързват такива лампи, мислех да го пробвам с поредица от C-та докато стигнат 8kv на изхода на този траф /или кондензатор от каскада на Юност/, но предпочетох да питам преди да правя глупости.
п.п. Мерих с ом метър където се подават 220в., съпротивление няма. Мисля си, че това не е само траф. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2012 22:24 Заглавие: |
|
|
| Виж това тук |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2012 23:45 Заглавие: Re: Трансформатор 7,5kV захр. за неон, как да го пусна да ра |
|
|
| venc_i написа: | | ..... Мисля си, че това не е само траф. |
Това е импулсно захранване, като на изхода има високоволтова част, която подава стартов пик за да запали дъгата , след това се осигурява необходимото напрежение дъгата да се подържа- то е ниско-100-200 волта. _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
venc_i Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 9:54 Заглавие: Re: Трансформатор 7,5kV захр. за неон, как да го пусна да ра |
|
|
Разбрах как съм се подвел... в сайта пише 'Трансформатор' и се подлъгах защото ми бяха донесли такъв. ... Пак ще правя генератор с ТХО от Юност.
Благодаря Ви. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 11:47 Заглавие: |
|
|
Има и обикновени трансформатори за неонови реклами. Не помня колко вадят и са бая тежки. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
bgsign Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 23:31 Заглавие: |
|
|
| Можеш да си вземеш истински трансформатор за неон 7 kV , 25 ili 37 mA. при 25 ма макс ток на късо е 32,5 ма, а при 37 - 48 ма. Няма защити за отворена верига, или късо. ако има товар, 25 ма пада до 22.5, а 37 до 34 ма. след това не са ефективни, и не могат да запалят тръби, ако не е за неон, можеш да си го гавриш както си искаш. |
|
|
 |
venc_i Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 13:13 Заглавие: |
|
|
Това ми трябва, обикновен траф.
Ползват се в пилчарник ограден с тел по земята за да не бягат пилетата.
Дайте насока от къде да ги взема тези обикновенните трафове.
........ Май намерих едни 130 - 170лв. Ако и при вас са по толкова ... скъпо ми е.
Последната промяна е направена от venc_i на Пон Яну 30, 2012 13:53; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
venc_i Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2012 11:41 Заглавие: |
|
|
вече работи защитения импулсен траф /а той май е защитен само ако се разпадне връзката на вторичната/ без да слагам лампа, сложих 100пФ/10кВ /от каскада на Юност/ на изхода на трафа и напрежението не е 100 - 200 волта, а си хвърля искра почти като ТХО-то на Юноста.
Това беше моя зор, благодаря на всички. |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
|
|
 |
|