| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
doxr Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 8:57 Заглавие: Как оставяте климатика като излизате? |
|
|
Споделете, моля, впечатения за опциите в/у дистанционното на климатика - в моя случай е Генерал Е - ЕКОНОМИ и СЛИИП.
Понеже, когато отивам на работа,или в спалнята, сега просто свалям темпа на 18С'.
По-добре ли ще е ако чуквам економи..или? _________________ Dropbox - До 16 GB свободно място за файлове: http://db.tt/aK2wrMQl |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 9:17 Заглавие: |
|
|
Аз лично никакви опции не ползвам.Седи включен на 25 градуса от декември до март включинелно и той си знае работата.Инвертор 12 MIDEA 12 HRI Имам още единтакъв в друга стая всички врати са отворени и двата работят в този режим  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 13:18 Заглавие: |
|
|
| doxr написа: | | просто свалям темпа на 18С' | Аз правя същото. И двата ми климатика не са инвертори, но не ползвам допълнителните опции. Причините, да не се изключва климатика когато външната температура е минусува, са две. Първата и по-важна е, че при температури под нулата, маслото в компресора се сгъстява доста и това затормозва стартовия режим. По добре, периодично, макар и на по големи интервали компресора да се включва за малко, за да не се допуска претоварване. Втората е, че в затоплена до някаква степен стая, температурата за минути се покачва до по-висока докато при студена става за час, два или повече. Опцията СЛИИП сваля настроената температура, след един час, с 1 градус. ЕКОНОМИ вероятно е нещо подобно, но според мен, нещата не се променят съществено. |
|
|
 |
ARTU Активен потребител

Регистриран на: 10 Юни 2006 Мнения: 88 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 21:32 Заглавие: |
|
|
Нямам инвертори, имам обикновени конвенционални Мидейки. От октомври или ноември до началото на април са на отопление, зададена температура 20 градуса. Доколкото знам - климатика не е духалка и не трябва да се пипа. Вече шеста година отоплявам апартамент само с климатици.
Лятото е обратно - 21 или 22 градуса. Има един междинен период между топлото и студеното, в който климатика се изключва. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 28, 2012 23:08 Заглавие: |
|
|
| Климатиците са ми на "Auto" целогодишно - те си решават дали да са на отопление или охлаждане. Водят се инверторни - Hitachi 14EH1, нямам грижи за сега (имам ги от 3 години). |
|
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 11:31 Заглавие: |
|
|
Моята Осака работи на 25 градуса целогодишно, само смяна на режима Почива си когато няма ток и в междинните месеци, когато температурата е благоприятна и няма нужда да топли или да охлажда. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 14:23 Заглавие: |
|
|
Аз лично го спирам като ме няма, поради лоши спомени от ЕРП тата, а на климатика все пак нямам UPS. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
tedi_90 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 17:52 Заглавие: |
|
|
| И аз винаги го спирам. Наще така са ме възпитавали като малка... Да гася абсолютно всички ел. уреди за на не вземе да стане някоя беля... |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 18:42 Заглавие: |
|
|
И правилно са те възпитали! Имам доста примери за това как разни ел. уреди се палят ей така. В последните години просто качеството е паднало много рязко. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 22:59 Заглавие: |
|
|
Спирам климатика задължително , когато няма нужда от него . Първо не вярвам в "теорията" , че се пести "нещо" да поддържаш в стаята 20 градуса когато няма никого за 8 или повече часа , пък и при изключен климатик избягваш (до голяма степен) възможен катаклизим при токов удър . |
|
|
 |
|