| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 17:47 Заглавие: |
|
|
| аз съм квартиран от няма и месец и дори нямам достъп до електромера. те са заклучени в таблото долу. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 17:57 Заглавие: |
|
|
Не няма да го обвинят Енергото ако не е пипал.
Аз работя в EVN и се занимавам точно с тези неща.
smoukyto-запиши си сега цифрите на е-ра и сутринта след седем ги сравни тогава ще разбереш.
Ако на дневна има движение значи всичко е наред. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
tedi_90 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 17:58 Заглавие: |
|
|
Според мен просто след като установят че има разлика, ще изравнят между всички, които са навързани там и ти пак ще си на далавера така че трайкай си и ако не те хванат да вземеш да почерпиш  |
|
|
 |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 18:02 Заглавие: |
|
|
| засичалсъм ги доста пъти и от 2-ри януари насам дневната немърда изобщо, само нощната и то след като часовника превклучи на нощна. А ти като по вещ в тези работи да те питам, могат ли да разберат точно колко съм израсходил и да ме карат да си ги платя или просто ще ми надчислят някаква дневна електроенергия? Бяха ми казали че като разберат най вероятно ще ми надчислят някаква дневна на база на изразходваната нощна енергия. вярно ли е? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 18:16 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | 3-В много случаи котвата остава на междинно положение тогава ти печелиш защото дневната енергия не се отчита. Very Happy |
! | Цитат: | | при мен е третия вариант, но с този балансов електромер взех да се плаша. да нестане така да си платя всичко с лихвите. |
Аиде стига ни е баламосвал този мошеник , няма начин това да става постоянно ,като те хванат от енергото ще разбереш какво ще стане .
В най простия случай ще си платиш за 3 месеца назад ,по максимално допустимата консумация при основа 6А/mm2 .
Последната промяна е направена от ELP на Нед Яну 29, 2012 18:19; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 18:19 Заглавие: |
|
|
| може на някой да му се е случвало и да знае за какво става въпрос. |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 18:33 Заглавие: |
|
|
Не се плаши пий си пиенето а през дена включвай всичко из къщи  _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 20:20 Заглавие: |
|
|
Щом си на квартира, проблема не е твой. Нямаш договор с енергото. Освен това електромерите са собственост на енергото. Не би трябвало да носиш отговорност за нещо тяхно, че не работи. Като разберат ще го сменят. И ако се опитат да те накарат да си платиш нещо фиктивно от рода на 6А/мм2, остава само да ги съдиш, но не ти, а хазаина ти.
След като ти сменят електромера вече можеш да засичаш каквото и да е и както да е. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
amdatlon Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 20:37 Заглавие: |
|
|
Само да споделя че при количеството енергия което минава през балансовия електромер и твоята консумирана енергия, няма начин да те засечат колко си изгорил ти!
Има толкова много загуби по мрежата че може да си спокоен, освен ако си единствен абонат на този трафопост и ако си на 5 метра от него
Най вероятния изход е че ще дойдат да ти сменят електомера ( когао разберат) и с това ще приключи случая.
Защото е работа на отчетниците да гледа дали има движение по двете тарифи и ти не си длъжен да следиш.
Друго : може да се направиш на съвестен и сам да съобщиш за повредата, така ще се вдигнеш в очите на енергото и шанса да ти начислят служебно енергия намалява драстично.
Това обаче са само вероятни предположения, не ги приемай за правило  |
|
|
 |
smoukyto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 20:54 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви момчета,камак ми падна от сърцето Сега остава значи само да пазя нощната за да не се разбира че някой живее в апартамента както е било и досега  |
|
|
 |
|