| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 23:05 Заглавие: домофонна уредба |
|
|
Здравейте,
днес след като смених бутоните с нови и преправих общия проводник през всички бутони, имам 10% апартаменти които не звънят от входната врата а само от етажния бутон. Питането ми е къде по трасето проводника който тръгва от входната бутониера и стига до етажната кутия може да е прекъснат и къде би трябвало да бъде връзката между същия този проводник и проводника до етажния бутон. .
Благодаря предварително _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 29, 2012 23:14 Заглавие: |
|
|
Връзката е най вероятно в таблата в мазето, а прекъсването е там където ровяр кабеларките - в разпределителната кутия на 1 ет. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2012 0:11 Заглавие: |
|
|
| Най-често прекъсвания съм виждал от дупки за кабелни канали. С удивителна точност уцелват кабелите. Повредата би трябвало да има някаква логика: например, работят само някои етажи, а не работят други. Ако е така, повредата търсиш между етажа, където последно работят и етажа, където вече не работят. Ако няма закономерност, започваш да търсиш от първия етаж за прекъснати връзки по кутиите или дюбели, които са скъсали кабелите. |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2012 20:39 Заглавие: |
|
|
В тези кутии има звънчева, домофонна, и телефонна уредба - това е било през комунизма сега има и две кабелни телевизии и сега кутиите са необятно претъпкани. Това означавали че мога от избата да изтегля нов проводник до абоната?
Имам и питане относно входната бутониера. Там има кабелите за звънците - един общ и по един за всеки апартамент. Три проводника за микрофон и слушалка. също така и два мостови кабела които незнам през комунизма за какво са мислени. Предполагам единия е за осветление на бутониерата като на другия е замостен общия към звънчевата инсталация.
Благодаря предварително. _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 30, 2012 21:41 Заглавие: |
|
|
| apxu написа: | ....това е било през комунизма....
..... които не знам през комунизма за какво са мислени....х |
"Като знам какъв инженер съм как да отида на доктор" |
|
|
 |
apxu Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 19:57 Заглавие: |
|
|
И все пак някой отварял ли е работещо табло защото моето е изкормено всичко. Две седмици съм на командировка и не мога да прозвъня нищо.
Аз за доктор знам друто. "Ако доктора каже клизма. Няма мърдане клизма ще да е." _________________ 70% от потребителите използват 30% от възможностите на техниката,а останалите 30% използват 70% от възможностите на същата. |
|
|
 |
|