| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 11, 2004 9:18 Заглавие: |
|
|
Мисля, че УПЧЗ не са удачен избор. Все пак предназначението им е друго. Предлагам TDA1524, която точно това и е работата - регулатор усилване, баланс, ниски и високи. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 11, 2004 9:30 Заглавие: |
|
|
Навремето нямаше достъп до подобни схеми Тогава се работеше само със съветска материална част:) Съгласен съм че е по удачно
И самото дистанционно не е най удачния избор:) Но тук въпроса е принципен и ако има желание той ще се доразвие  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2004 2:43 Заглавие: |
|
|
| В един от безистените на Пиротска има магазин за високоговорители ( най различни ). Там за около 10 лв. продаваха готов модул - сдвоен логаритмичен потенциометър с коплиран за него електромотор . Това нещо се влага дори в доста професионални усилватели. Ще трябва обаче да измислиш някакво телевизионно дистанционно за управление на моторчето в двете посоки ( ще ти потърся някаква фабрична схема ). Съвета ми е ако искаш качество да работиш в тая насока . Повечето интегрални регулатори на усилване ( говоря за по-старите и евтини ) имат лоша динамика ( около 60 - 70 dB ). |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2004 14:31 Заглавие: За ДУ на усилвател |
|
|
А как е куплиран този мотор към потензиометъра? Ако е твърдо представи си някой ако завърти копчето на усилвателя! То се прави специално куплиране така че мотора да върти потенциометъра но потенциометъра да не върти мотора. И все пак има ИС TDA42902S която има динамика към 90 dB но -едно телевизионно ДУ е към 30 лВ
къде отива като цяло повече от усилвателя ,че и по сложност също,а още не сме коментирали и превключването на входовете....... |
|
|
 |
Данаилов Опитен потребител

|
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|