| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 21:52 Заглавие: SMPS със L6591 |
|
|
Тръгнал съм да правя полумостов стабилизатор с тази схема, която ползва Soft-Switched Asymmetrical Half-bridge топология - най-очебийната разлика е, че ги няма кондензаторите от другат страна на първичната намотка, което намалява значително нужните компоненти, както и повишава надежността.
Въпроса ми е дали има някаква разлика при изчисляването на импулсния траф във такъв случай? И освен по-малкото компоненти печели ли се нещо друго с по-различната топология? Мъча се с този контролер главно, щото има възможност да контактува с PFC контролер. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 22:22 Заглавие: |
|
|
Аз ще ти дам един съвет , но не е нужно да се вслушваш естествено , ако не си правил "иситинския" полумост , първо направи него . Страшно много подводни камъни има в неговата топология .
А конкретно по темата - мисля че няма да има много колеги (ако има) , които да могат да ти отговорят на база на опит в тая сфера на импулсните захранвания . Освен това PFC няма да ти е "косура" за начало на подобен тип разработки и проекти , освен ако някой не ти го изисква . |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 22:42 Заглавие: |
|
|
| PFC още не съм тръгнал да правя, но ако го направя искам да са свързани двете системи - PFC и SMPS. Поне доколкото разбрах от прочетеното е препоръчително. |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 23:31 Заглавие: |
|
|
| gueswhoaz написа: | | ... да са свързани двете системи - PFC и SMPS. Поне доколкото разбрах от прочетеното е препоръчително. |
Така е защото в тоя случай системата на PFC , компенсира в известен смисъл липсата на електролит (или по-малката му стойност) във входната част , играе роля и на електронен филтър . |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 10:32 Заглавие: |
|
|
Отвори линка, и разгледай PDF на импулсното, 45 страници. Виж как е направено, има изменение от твоето изискване.
http://elcodis.com/parts/838082/EVL250W-ATX80PL.html
Тука е дадено по-подробно и ще ти е от полза. Мой колега работи по него.
линк |
|
|
 |
|