Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

не се инсталира XP на лаптоп
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
aleksander
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 1:27    Заглавие: не се инсталира XP на лаптоп Отговорете с цитат

Здравейте. Имам един лаптоп Packard bell от 2004 г., QUA-NR1. Проблема е че, като сложа диска с инсталацията на XP, всичко върви нормално, инсталират се драйверите, след това се стартира: setup is starting windows, 7-ма стъпка от това ръководство:
http://forums.softvisia.com/index.php/topic/6479-%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-windows-xp и забива ли, незнам какво е това нещо но няма никакво развитие, т.е. не излиза 8-мата стъпка. Пробвах и с windows 7, пак същия проблем, имам диск на hirensboot cd, дадох го за mini live windows, зарежда но не може да зареди графичната среда. Форматирах харда. Пак нищо. Не мога да се сетя за друго. Как може да се разреши този проблем.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
NoShTeN
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 12:03    Заглавие: Отговорете с цитат

пробвай да го почистиш първо от прах, може да ти се струва странно, но ако е задръстен преинсталацията прекъсва някъде там където си посочил, а и провери дали нагрява това се сещам за момента, случвало ми се е
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
aleksander
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 12:15    Заглавие: Отговорете с цитат

изчистен е, вентилатора съм го сложил директно на 5V, че имаше някаквъв проблем с контролера му. Като го пусна вентилатора работи постоянно.
Върнете се в началото
ko-pach
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-вероятно лоши сектори на харда.

Пробвай с друг и/или форматирай наличния на ниско ниво
aleksander
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 22:40    Заглавие: Отговорете с цитат

няма лоши сектори, форматирал съм на ниско ниво. Сега проверявах за грешки в паметта няма, но като го изключих и включих няма картина. Трябва да изчакам малко и тогава ще излезне картината. Предполагам че видеокартата не що се нагрява, тя е ati radeon 9100 igp, предполагам да не е от това. Мисля да сложа едно радиаторче или да я продухам с пистолет с горещ въздух. Пробвах и с линукс, за живо CD, не можа да се зареди графиката.
Върнете се в началото
iwkom
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Чирпан

МнениеПуснато на: Чет Фев 02, 2012 12:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Порови се в настройките на биоса. "AHCI" трябва да е DISABLE за да се инсталира XP
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 02, 2012 13:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва ли верно?Погледни внимателно за какъв лаптоп става въпрос,разгледай му параметрите,обърни внимание с какъв твърд диск е.
Питащият има повредено дъно,с проблем,който най-вероятно е извън възможностите му,като гледам подхода и афинитета към продухване,издухване и т.н. в този ред на мисли.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
aleksander
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 02, 2012 14:09    Заглавие: Отговорете с цитат

лаптопа е от 2004 година, харда му е s ATA интерфейс, мармот прав си като си по-мисля няма смисъл от продухване, няма такива симптоми. AHCI за този лаптопа няма, зашото е ATA. BIOS- a разпознава харда. След тази стъпка, може ли да се каже че забива, ако е така откъде може да дойде проблема. По-късо ще сложа едно радиаторче на видеокарта. Защото охлаждането е на такъв принцип: След вентилатора има канал по-който минава въздуха, през този канал се намира чипа на видеокартата без никакъв радиатор. Процесора има радиатор, който към края има нещо като решетка от която излиза въздуха:
http://i1.ebayimg.com/01/i/001/56/0d/5f87_35.JPG
http://acerweb.co.uk/images/Picture%20008.jpg
СЛожих драйверите в инсталацията на XP, не става. Пак седи на едно място. Пробвах с линукс, не ми зареди live cd. Интересното което забелязах, че ми зарежда дос програмките. А и друго някой път не може да стартира, има черен екран, трябва да изчакам малко време и тръгва. При този черен екран, гледам че зарежда от CD-то диска.
това е биоса:
https://computinghardware.web.cern.ch/ComputingHardware/doc/NEC/P550-UserGuide/BIOS_Phoenix_K2_rev0_01.pdf
Върнете се в началото
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 02, 2012 16:04    Заглавие: Отговорете с цитат

След като подкарва досовски апликации,а не поддържа дори ниската резолюция на mini win,с голяма доза вероятност има в проблем в/под видеото.И с малка доза вероятност проблем по линията север-видео.И с още по-малка юг,защото има теоретична такава.Веднъж ревах над един със същите симптоми,подмяната на юг реши проблема.
Проблемът е,че ремонт на този лаптоп е безсмислен,освен ако не го извършиш ти самият.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
aleksander
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 02, 2012 17:09    Заглавие: Отговорете с цитат

мармот, това което ми казваш че трябва да се смени чип, това ще бъде трудоемък процес. Ако се флашне bios-a, да ли ще помогне.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети