Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Лъжичка, разтапяща се в кафето
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 10:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок , в името на добрия тон ще изтрия безмисленият си пост Very Happy
Нищо лично към Стефанов , но той не пише по темата , а и не помага с нищо на питащия с остроумието си Very Happy
За мен всичко остава в историята Very Happy

По темата......Ще намеря рецептите за леснотопимите сплави и ще ги постна тук.Мисля , че там имаше сплав топяща се и при 55 градуса.

emil74 ако си се запалил да правиш тия лъжички , мога да ти съдействам като ти ги отсека на фрикцион вместо да ги отливаш.Само трябва да си направиш сплавта и да я валцоваш във формата на ламарина.Пари няма да ти взема Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

georg77, няма смисъл, а и не виждам особена причина да триеш постове.
Забележката ми не беше насочена само към теб.
Нека да спазваме добрия тон, моля.
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 11:06    Заглавие: Отговорете с цитат

georg77, примерът с лъжичката го дадох, за да се сетят участниците какво ми трябва. Иначе става дума за стандартните при мен проекти с неизвестни, два пъти повече от уравненията... Smile Трябва да осигурим една "измама" за проект в Норвегия. Не се допускат отровни, агресивни, леснозапалими, експлозивни и т.н. материали. На практика трябва да се прави леснотопима ламарина, от която после ще се съставят разни неща. Разполагам с база за изработка(индукционна пещ, машина за вакуумно изтегляне, лазер за рязане. Дори и някакъв "сносен" бюджет. На практина - всичко необходимо), но от една препратка видях, че 90% от тези сплави са отровни. Затова ми се струва удачен вариантът със зъболекарския компонент. Остава само да видя за цената, защото се опасявам, че там се работи с грамове, които струват доста, а на мен при всички случаи ми трябват килограми.
Благодаря за информацията, която ми даде за технологията на правене, защото определено не знаех, че трябва да се закипи, за да стане.
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 11:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Е вече ги изтрих Very Happy

Ами тогава варянта със захарните лъжички ще е подходящ Very Happy Или пък восъчни.Ако проявяваш интерес мога да ги покрия със злато или сребро (другите покрития са забранени за хранителни цели даже и в България) няколко микрона и майтапа ще стане Very Happy

Само давам идея Very Happy
Върнете се в началото
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз изтривам ненужните съобщения, които писах и предизвикаха караници. Явно не бях разбрал правилно, за което се извинявам!
Върнете се в началото
georg77
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2012 12:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ,Стефанов

Всичко е добре , когато свършва добре наздраве днес е Трифон Зарезан Very Happy
Върнете се в началото
tedi_90
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 03, 2012 18:49    Заглавие: Отговорете с цитат

хора вие кога сте учили извинявайте... ? Аз завърших преди 3 години и никой не е правил такива опити докато бях ученичка... Даже не се е и чувало в близките години някой да го е правил... Не че се заяждам че сте възрастни или нещо от сорта, просто ми е странно и в интерес на истината малко тъжно че ние не сме правили такива опити ... Sad ще следя темата и ще се опитам да направя посочените от вас опити, макар и да ми изглежда малко невъзможно ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 03, 2012 18:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Учили сме... не исках да казвам, но хайде... 1985-1986 някъде е било това. Имахме вечер на химята и едно от най-интересните неща, които съм запомнил, беше следният експеримент: Стъклена вана с вода и малко фенолфталейн, разтворен в нея. Горе плува хартиена лодка. В нея се капва малко вода и се пуска късче натрий. Следва звук като от мотопед, след което хартиената лодка се запалва, а натрият пада във ваната и продължава още няколко секунди да "бръмчи". При това, водата става розова! Описаният експеримент може да бъде много опасен! В никакъв случай не се прави в домашни условия от незапознати! Учителите бяха мотивирани. Сега не вярвам да им разрешат да правят подобни неща. За някои от експериментите се ползваше бертолетова сол. Едва ли позволяват да държат в училищата подобно нещо.От вечерта на физиката, пък, най-много сме се смели с една най-обикновена бутилка от боза(широко гърло) и коркова тапа. Питаха за желаещ да духне тапата толкова силно, че да я вкара в бутилката. Естествено, вместо това, тя пружинира и цапна момчето точно по носа!
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Фев 07, 2012 11:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересна задача и то с много условия.По-точно много ограничения.
Поради условията за не токсичност и мелота ще отпадне поради наличието на олово.По-скоро бисмут-индий.
Бусмута лесно - продава се в БГ . Би трябвало да го произвеждат в оловно цинковия.Цената му на борсите е към 10-12$ за кг.
Индия обаче ще ти е проблем - и като намиране, и като цена:
http://www.metalprices.com/FreeSite/metals/in/in.asp
Успех и пиши какво е станало.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети