| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Фев 05, 2012 23:03 Заглавие: Предложение за изправителен диод (мин 30А) |
|
|
От доста време се каня да си правя захранване 14V с по голям изходен ток. Имам траф 500VA и се чудя какъв грец да ползвам. Имам лоши спомени от тези готовите които ги дават 50А уж. Мисля да правя с отделни диоди DSEI30-06A (600V 37A 125W 35ns). В началото се загледал в DSEI60-12A (1200V 52A 189W 40ns) но е почти 3 пъти по скъп. А все пак трябват 4 броя Някой да има други предложения? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 0:01 Заглавие: |
|
|
Греенето на диода зависи от прехода, диодите с малки преходи са нисковолтовите диоди, а още по-добри са шотки диодите.
Диодите 600-1200V имат големи преходи (примерно 1,3-2V)
Използвай шоткита MBR4045PT.
Напрежението което ти трябва е по-вече от 14+14V+запас= примерно 40V _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 0:06 Заглавие: |
|
|
12В е трафа но може да излезе доста и да му развия някой намотка. Схемата е стандартна - грец, филтрация, мек старт, някой друг филтър. Точно за това си мисля за този по малкия който е 37А. По принцип мисля да предвидя вентилатор 120мм над радиаторите на диодите.
п.п. Да този мисля, че ще стане и все пак намерих и негов аналог само че до 60А и май с него ще го правя. Мерси!
http://www.diodes.com/datasheets/ds30053.pdf _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 0:35 Заглавие: |
|
|
дам, идеален.
Виж, че е 0,75V при 60A
600V диода е 1,6V при 37А
Разликата в топлината ще е двойна и отгоре. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 0:42 Заглавие: |
|
|
Аз мислех първо за такива защото имам в наличност 40А но с другите по лесно щях да мина без платка. Обаче тези повече ми харесват и ще направя платка. Само, че нещо не ги намирам 60 тките из нашите магазини. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 0:45 Заглавие: |
|
|
... Защо са му на "греца" наносекунди ?
|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 0:51 Заглавие: |
|
|
И за какво е целият зор? Да сложиш някъде трафа или? Вземи се ориентирай към импулсно захранване. Таман ще е стабилизирано, с малки пулсации, а и със защитата по ток няма да има проблеми. За основа можеш да ползваш някое от по-новите по стандарт ATX2.x _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 1:25 Заглавие: |
|
|
Ами не за да го сложа някъде, ами често ми се налага повечко ампери при 12-14V. Имам преработено ATX и си носи 40 тина ампера (с малко зор) но като цяло съм си фен на класическото захранване. Разбира се спор няма какви преимущества има импулсното. На доста места си ги ползвам и там обикновено захранване не би се представило по-добре. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 1:57 Заглавие: |
|
|
Греенето си е греене.За една и съща мощност- отделяна ще ти е необходим радиатор с еднаква възможност за различните диоди-които са наистина с еднакъв пад на напрежение върху тях.Бих заложил на старите руски диоди с метален корпус като вместо два от тях ще бъдат тиристори.Държат и на претоварване.Имах 20-тина В50 че ге върнах за скраб и сега съжалявам за това но вече е късно.
Идеята за тиристорите е за евентуално регулиране не се знае за какво ще ти потрябва този токоизправител _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99
Последната промяна е направена от bvgdzk на Вто Фев 07, 2012 1:46; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 2:30 Заглавие: |
|
|
Каква ти е идеята за тиристорите ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|