| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 19:54 Заглавие: |
|
|
Не знам какво значи за теб "станции" , но за CarAudio имам честта да имам немалко опит - без стабилизация няма да минеш ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 20:25 Заглавие: |
|
|
За радиостанции става въпрос. За CarAudio имам правено аналогично с трансформатор 1KW и доста повечко диоди и кондезатори от това което мисля да правя и човека който го ползва с един 4 каналан JBL от 3години и няма никакви проблеми. Като цяло и аз мислех за стабилизация но доста голямо ще стане.
Oсвен това ще се наложи да пренавивам трансформатора за да мога да го стабилизирам. Сега гледах, че поне 6 транзистора ще ми трябват ако е линеен стабилизатор. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 21:22 Заглавие: |
|
|
| DJ69VN написа: | | .... За CarAudio имам .... |
Ако е за ремонт на качествена техника без стабилизация според мен няма да стане , далеч съм от мислта да те убеждавам , но вероятно повече усилватели съм направил .
Без стабилизация , ако на ПХ е (16-17) V , при натоварване задължително ще ти "кляка" под 10V . Тези флуктоации задължително ще ти "излязат" наизхода . Да не говорим , че 50-те Херца няма да можеш да ги филтрираш .
Със стабилизация - имаш стабилно напрежение , при това с електронна филтрация .
Аз също имам направени подобни линейни захранвания на 100A , че и във Варна трябва да има 1-2 . |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 21:44 Заглавие: |
|
|
Съгласен съм спор няма! Ще помисля и то най-вероятно като го направя на хвърчащ монтаж ще стане ясно
Не знам кой какво повече е правил и не ме интересува, не съм тръгнал да си меря с който и да е било. Но ще пробвам по простия начин ако не стане ще мисля за стабилизация но ми се струва, че е загубена кауза с линейна стабилизация. И ще се наложи да си ползвам АТХ а пак  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 07, 2012 2:01 Заглавие: |
|
|
А помислил си как ще ги филтрираш тези големи токове Май няма да се отървеш само с кондензатори а ще ти трябва и дроселче _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
|