|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vocil Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 21:15 Заглавие: |
|
|
Благодаря за схемата на АА!
http://www.kpsec.freeuk.com/projects/trafficlight.htm
Всичко си тръгна като истински светофар-един от сфетофарите ми вече е електронен!Утре ще сглобя другите три.Възникна въпроса как да ги синхронизирам два по два-да стане истинско кръстовище
За първата схема-като сложих правилните базови резистори и трите диода мигаха едновременно.Ще пробвам и схемата на After Dark,че ми е интересно. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 21:15 Заглавие: |
|
|
Подобна схема съм виждал точно за елха с 3 тиристора. И понеже ме е домързявало винаги да я налепя, да си задам въпроса, дето винаги ме е обсебвал може ли да се направи с повече от 3 лампи ? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 21:51 Заглавие: За синхронизацията |
|
|
Разгледай таблицата в началото на статията и DataSheet-a на брояча и ще видиш как може да си извадиш сигнали и за другия светофар на същото кръстовище. Ще ти трябват още няколко диода и съпротивления и си готов. Примерно за червеното на другия светофар трябва да обединиш с диоди Q5-Q9, за зеленото - Q0-Q3, жълтото си е същото. По подобен начин като се разшири пътната мрежа може да организираш и зелена вълна.
Само внимавай да не претовариш изходите на брояча. Ако сложиш по един транзистор за драйвер на светдиодите може да захраниш колкото искаш светофара на няколко кръстовища само с тази платка. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|