| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2012 10:48 Заглавие: TV Crown HD4212P не тръгва докато е студен |
|
|
Състав:
шаси KPDP4212QG
panel: S42SD-YD07
На logic борда LJ41-03075A има диоди, които светят така:
http://www.picbg.net/img.php?file=d35a6a05d8ba07d2.JPG
диодите са с номера led2003 и led2002 и мигат.
Дали ще се намери нещо от рода на "error code"?
Захранването работи и всички напрежения са в норма, съобразно етикета на панела. На борда идват 5V, 3.3V и се изработват 1.8V и 2.5V. Генерации има. Не се пуска VS-ON и бутончето не функционира, но съм подал 3.3V през резистор за да тръгне захранващия блок. Без този резистор захранването не пуска високите напрежения. Проверил съм за "късо" полевите транзистори на X-main и Y-main.
След няколко пускания и спирания на захранването панелът тръгва и работи. (в автономен режим на бял екран).
Дайте накакви насоки!
Последната промяна е направена от mteddy на Пет Фев 10, 2012 15:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2012 17:06 Заглавие: |
|
|
| Няма надути кондензатори. Свалял съм за мерене и не съм ги връщал обратно. На други съм отпоявал единия крак и съм ги мерил. Не съм намерил някой, който да не си отговаря на стойността, написана в/у него. Може някой от керамичните да е утекъл, защото симптомите са такива и то идва от logic платката. Ще търся друга за проба или ще поръчвам нова. Продължавам да го "ровя" и всякакви насоки ще са ми от полза. Благодаря! |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Пет Фев 10, 2012 20:28 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | ------ Отнася се за всички изделия, тръгващи след "загряване". |
------------------------------
Само дето не ти написа да пуснеш ,, духалката'' --тук -там.....
А сигурен ли си в уреда с който измерваш кондензаторите ? |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2012 13:11 Заглавие: |
|
|
| Много често електролитните кондензатори на мерене показват здрави, а всъщност не са. Най-верния начин е да се сменят за да си сигурен, че не е от тях. |
|
|
 |
sushko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2012 20:03 Заглавие: TV Crown HD4212P не тръгва докато е студен |
|
|
Много време и усилия спестява ESR-мер, даже и в най-елементарно изпълнение. Защото точност на измерване на ESR не дотам важна, a съмнителни кондензатори лесно се намират без демонтаж. _________________ Проблемът с това да не вършиш нищо е, че не знаеш кога си приключил |
|
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2012 20:12 Заглавие: |
|
|
И това не е критерий - на 5В се държи добре, на 150 се ос..а
Така че както каза колегата най-добре смяна. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 11, 2012 21:02 Заглавие: |
|
|
Ами има хубаво СЕРВИЗНО ОПИСАНИЕ
Защо не се попремери тук там .Във веригата на st.b. има много какво да се твори. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 13, 2012 10:22 Заглавие: |
|
|
Благодаря за виманието и дадените отговори!
Според мен не може да се сменят кондензатори "на кило", особено като не се намират такива с променени стойности. Въпреки това съм сменил "силовите": на PFC, Vs, мрежовия на 5V St.B. Изключил съм SSB (телевизионната платка) и работя в автономен режим на панела. Преди това отделно захранващият блок беще тестван с 4 лампи по 75W, закачени на Vs и винаги тръгва. Ниските напрежения не съм ги товарил. По веригата на 5V St.B. не виждам проблеми. Има си ги и VauxP, и VauxS, около 18V. Дефектът отива към logic борда, тъй като той не подаваше "Vs-on". Имитирах го и захранването тръгва, но на logic-a мигат двата диода и няма засветяване на екрана. Загрявал съм платката с духалката и тръгва, но изстудяването не я спира. Сменил съм всичките 220uF. Само като се изчака 2-3 часа се връща в начално положение. Всичко е много относително (не мога да предизвикам ефекта винаги) и не мога да кажа с голям процент вероятност, че дефектът е в нея. Нямам друга за проба чрез замяна. |
|
|
 |
|