|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
uBoTo Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 13:39 Заглавие: Светодиодна лента, която премигва в такт с музика - как? |
|
|
Здравейте, от известно време се занимавам с тази задача - да накарам светодиодна лента да премигва в такт с музиката. Стъпах на този проект, но не успявам да го доработя така, че да работи ефективно при светодиодна лента (12V, около 1,5A консумация). Опитах с усилвател LM386, но проблемът ми идва, когато с разклонител закача от изхода на PC и схемата за светодиодите и кабела към усилвателя за колоните. Ако използвам аудио изхода на PC само за светодиодите светят с пълен капацитет, но ако закача и усилвателя - мощността пада и транзистора не може да се отпуши напълно, съответно LED едвам мигат. Търся схемно решение, което да работи, защото не можах да открия нищо. Светодиодната лента е само един цвят, имам 12V захранване, с което се включват и си светят постоянно.
Докато търсих схема, попаднах и на тези клипчета, които също са интересни и ако някой има схема за такова изпълнение може да сподели - http://www.youtube.com/watch?v=oorqCgidnZU и http://www.youtube.com/watch?v=Vcr6hJeV1WY&feature=related. Съответно имам предвид схема без дистанционно и за едноцветна и RGB лента, както е показано. Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2012 21:25 Заглавие: |
|
|
| Пусни си едно търсене в гуглето за цветомузика със светодиоди и ще видиш как е направен предусилвателя. |
|
|
 |
uBoTo Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2012 12:34 Заглавие: |
|
|
| Като идея намерих само това от млад конструктор. Съпроса е, че на мене ми трябва схема, която да усилва по аудио изход (изхода на лаптопа ми примерно) и светодиодите да премигват само в диапазона на ниските честоти, както и схемата да е за 12 волта. Не можах да намеря нищо за RGB лента с контрол. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|